Puck Roest
Puck Roest Good vibes 19 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Man uit Helmond heeft tamme krokodil als huisdier

Geen goudvis of hamster voor deze man uit Helmond. Hij heeft een tamme alligator als huisdier. De 2-jarige Amerikaanse alligator genaamd Happer woont sinds anderhalf jaar bij zijn baasje in Brabant.

Het baasje van Happer deed anoniem zijn verhaal in het Eindhovens Dagblad. Omdat Happer geen alledaags huisdier is, vreest z’n eigenaar voor een lading negatieve reacties. De 36-jarige man is dolblij met zijn unieke huisdier. Hij vindt het fantastisch om urenlang naar Happer te kijken via een cameraverbinding.

De Helmonder heeft een nieuw verblijf geïnstalleerd voor het 1.10 meter lange reptiel midden in een Helmondse woonwijk. Het verblijf is met een verzakte steiger en waterbak van 20 vierkante meter een replica van een stukje moerassig Florida. „Het walhalla voor krokodillen.”

Uit de dierentuin

De buren van de man weten dat hij een alligator in huis heeft. Het bouwen van het nieuwe verblijf trok namelijk nogal wat bekijks. „De halve garage lag plat en er stond een groot bassin op de oprit. De reacties waren eerst verbaasd, maar daarna positief”, aldus het baasje. De nieuwe huisvesting is zo gebouwd dat Happer met geen mogelijkheid kan ontsnappen.

Maar de Helmonder ontvangt ook negatieve reacties op zijn bijzondere huisdier. ‛Mensen reageren vooral online negatief. Ze redeneren dat de dieren uit het wild zijn weggerukt en dus niet gehouden mogen worden als huisdier.” Maar Happer komt uit een dierentuin in Denemarken. „Ze is nooit wild geweest. Als ik haar loslaat, is ze binnen twee dagen dood.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.