Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 19 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Ruim 450 fans bezoeken Harry Potter Book Store

AKO heeft goede zaken gedaan bij de opening van de heuse Harry Potter Book Store op Utrecht Centraal Station vannacht. Ruim 450 Potterfans togen naar de domstad om een kijkje te komen nemen.

De opening van de boekwinkel vond plaats om middernacht. De reden hiervoor was de release van de Nederlandse vertaling van het boek Harry Potter and the Cursed Child. De Nederlandse naam is Harry Potter en het Vervloekte Kind. De boekwinkel op Utrecht CS is 9 3/4 weken open, wat uiteraard geen toeval is. Het is een referentie naar Perron 9 3/4, waarvandaan de trein elk jaar op 1 september naar de magische school Zweinstein vertrekt.

De Harry Potter Book Store staat behalve vol boeken ook bol van andere Harry Pottertintjes. Zo zijn er in de winkel verschillende ruimtes met scènes uit de boeken en is er een doolhof aanwezig.

Magisch

Een beetje magie mocht bij een dergelijke opening natuurlijk niet ontbreken. Daarom had Victor Mids, de illusionist bekend van het programma MINDF*CK langs, de eer om de boekwinkel te openen. Zaterdag overdag is de belangstelling voor de pop-up boekwinkel niet minder groot, er staan flinke rijen op Utrecht CS.

https://twitter.com/i/status/799936566445674496

Niet alleen de Harry Potter Book Store besteedt aandacht aan het uitkomen van Harry Potter en het Vervloekte Kind, ook andere boekwinkels in het land openden vannacht speciaal hun deuren voor de gelegenheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.