Erik Jonk
Erik Jonk Good vibes 5 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Rente erg laag, zal ik mijn hypotheek aanpassen?

Is het zinvol om mijn hypotheek aan te passen en mag dat zomaar?

Mogelijk is de rente die je nu betaalt voor je hypotheek hoger dan de actuele rente. Dan kan het interessant zijn om je huidige rente aan te passen aan de actuele rente en scheelt het je zomaar tientallen euro’s per maand. Een hypotheekadviseur kan je vertellen of dit voor jou gunstig en mogelijk is. Soms moet je namelijk een boeterente betalen als je dit wilt wijzigen.

Lees ook: Welke kosten maak ik bij het kopen van een huis?

Adviseren

Een belangrijke vraag hierbij is ook of je hypotheek nog past bij jouw huidige situatie. Misschien is je gezinssituatie veranderd, is de waarde van je huis gedaald of ben je minder gaan werken. Allemaal redenen om je goed te laten adviseren. Een hypotheekadviseur van ABN AMRO kan samen met jou een overzicht maken, zodat helder wordt wat het oversluiten van een hypotheek zou kosten en gaat opleveren.

Een hypotheek oversluiten kost hetzelfde als het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Meer informatie

De volgende kosten staan je te wachten: advieskosten en/of afhandelingskosten, kosten van de notaris voor de hypotheekakte, taxatie en – zoals hiervoor vermeld – de eventuele boete. Kijk voor meer informatie eens op www.abnamro.nl/hypotheken.

Op deze plek vind je deze weken informatie over hypotheken en alles wat daarmee te maken heeft. De volgende keer: variabele of vaste rente?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.