Puck Roest
Puck Roest Good vibes 30 okt 2016 / 09:55 uur

Ballerina verliest been door kanker, blijft dansen

Eens in de zoveel tijd komen er van die inspirerende verhalen voorbij die we graag met jullie willen delen. Het verhaal van Gabi Shull is er daar een van.

De Amerikaanse kreeg op 9-jarige leeftijd te horen dat ze een zeldzame vorm van botkanker had in haar knie. Een groot deel van haar been moest geamputeerd worden. Shull houdt enorm van de dansen en was bang dat ze dat nooit meer zou kunnen doen.

https://www.facebook.com/177751472320708

Voet omgekeerd

Ze onderging een zware operatie maar artsen wisten op innovatieve wijze er voor te zorgen dat ze het bovenste deel van haar been nog kon gebruiken. Haar voet werd omgekeerd onder aan haar bovenbeen gezet. Ze moest lange tijd revalideren maar met behulp van een beenprothese kan de 15-jarige Shull weer dansen.

Nu trekt Gull iedere dag weer haar spitzen aan en danst ze zelfs weer wedstrijden. Ze hoopt op een grootste carrière in de danswereld.

Maar de tiener is niet alleen maar in de dansstudio te vinden. Ze werkt ook samen met The Truth 365, een stichting die zich inzet voor kinderen met kanker. Ze wil jonge mensen laten zien dat kanker je dromen niet hoeft te verpesten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ballerina verliest been door kanker, blijft dansen
Sluiten