Puck Roest
Puck Roest Entertainment 30 okt 2016

Is megahit Uptown Funk gejat?

Bruno Mars en Mark Ronson scoorden een gigantische hit met het nummer Uptown Funk. Maar funkband Collage beweert nu dat de muzikanten hun nummer Young Girls uit 1983 hebben gestolen. Volgens de band zijn de twee nummers amper van elkaar te onderscheiden.

Het enige nog levende bandlid van Collage zegt dat Young Girls qua ritme, harmonie, melodie en structuur is gekopieerd, meldt TMZ. Hij eist dan ook dat Uptown Funk uit de handel wordt genomen en hij wil een deel van de opbrengst van de enorme hit.

En dan gaat het zeker niet om zomaar een bedrag. Van de single zijn namelijk al ruim tien miljoen exemplaren zijn verkocht. De clip is daarnaast nog eens 1,9 miljard keer bekeken. Wij hebben de twee nummers even voor jullie onder elkaar gezet.

Hieronder bekende hit van Bruno Mars en Mark Ronson.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Bruno Mars en Mark Ronson van plagiaat worden beticht. Eerder dit jaar vond The Sequence, een meidengroep uit de jaren zeventig, dat de wereldhit van Mars en Mark Ronson wel heel veel overeenkomsten vertoont met hun nummer Funk You Up uit 1979.

https://www.youtube.com/watch?v=F_gF1v1xZDc

Volgende week brengt Bruno Mars een bezoek aan ons land. Hij is dan aanwezig bij de MTV EMAs in Ahoy Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Is megahit Uptown Funk gejat?
Sluiten