Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 15 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Rapper Boef vrijgelaten: ‘Fuck jullie, politie’

Rapper Boef heeft na zijn vrijlating meteen weer van zich laten spreken. De voor opruiing opgepakte vlogger en rapper heeft in een nieuwe video de dochter van een agent met de dood bedreigd.

„Deze flikkers laten me gewoon onschuldig vastzitten, en weet je waarom? Door die vlog, ze kunnen er niet tegen”, aldus Boef, wiens echte naam Soufiane Boussaadia is. De 23-jarige rapper werd in de nacht van zondag op maandag in Rotterdam opgepakt nadat hij in een filmpje op internet had opgeroepen om naar Tilburg-Noord te komen om daar te gaan vechten.

Fuck jullie

Zijn doelwit was de Tilburgse rapper Para Soma en diens aanhang. Zo’n tweehonderd jongeren hadden zich inmiddels in Tilburg verzameld, de gealarmeerde politie wist met massale inzet een knokpartij te voorkomen. „Maar ze hebben me vrijgelaten, want ze hebben geen bewijs”, gaat Boef verder. Hij beweert daarna dat de politie de pik op hem zou hebben omdat hij gezegd heeft het bed te delen met de dochter van een agent. „Fuck jullie, ik heb alleen maar meer haat gekregen”, bijt hij de politie toe.

Vlogs

Boef, die met Lauw en Hosselen twee bescheiden hits op zijn naam heeft staan, is inmiddels bekender door zijn vlog dan door zijn muziek. Een paar weken geleden verscheen een filmpje waarin de vlogger een vriend hielp ontsnappen uit handen van de politie. Een vrouwelijke agent werd daarna in de zeik genomen vanwege haar uiterlijk. In een ander filmpje scheurt hij in een Audi over de A58, de kilometerteller tikt de 300 kilometer per uur aan. Alles open en bloot op internet, maar tot actie vanwege gevaarlijk rijgedrag kwam het niet.

Fraude met Wajong?

Peter Noordanus, de burgemeester van Tilburg, laat aan BN de Stem weten te gaan onderzoeken of Boussaadia fraudeert. Hij heeft namelijk een wajong-uitkering, maar rijdt ook in een peperdure auto rond. Een Wajong-uitkering is bedoeld voor jongeren die vanwege een ziekte of handicap niet kunnen werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.