Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 6 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Adoptiemoeder ziet baby, vlucht ziekenhuis uit

De vijf maanden oude baby Abigail Lynn had bij haar adoptieouders in het Amerikaanse Georgia moeten wonen, maar in plaats daarvan leeft ze bij haar biologische moeder Christina Fisher, in Florida. En dat allemaal omdat de adoptieouders afhaakten toen ze de baby zagen. Dat meldt The Daily Mail.

Treacher Collins syndroom

Abigail Lynn werd op 11 januari 2016 namelijk geboren met een zeldzame, erfelijke aandoening; het Treacher Collins syndroom. Bij mensen met dit syndroom ontwikkelen verschillende botten en weefsels in het gezicht zich niet, of niet volledig.

https://twitter.com/juanmuriango/status/739689355308994560

Toen de adoptiemoeder van Abigail zag hoe het meisje eruit zag, vluchtte ze uit het ziekenhuis. Ze verklaarde dat Abigail ‘niet de baby was waar ze op had gehoopt’. Zodoende werd Abigail teruggebracht naar haar biologische moeder.

Gelukkig heeft het verhaal een positief einde; haar biologische moeder kan zich namelijk geen leven meer voorstellen zonder Abigail: „Ik wilde haar ter adoptie afstaan. Ze werd tot ieders verbazing geboren met het Treacher Collins syndroom, want dat was niet duidelijk geworden uit de vruchtwaterpunctie of tijdens de echo”, zo legt ze uit op een GoFundMe-pagina, waar ze financiële hulp vraagt en krijgt om babykleren, luiers en andere dingen te kopen.

Opvoeding

Ze vervolgt: „Toen ze op 11 januari 2016 werd geboren, heeft de adoptiemoeder het ziekenhuis huilend verlaten… en we hebben nooit meer van haar gehoord. Dat was het moment dat ik me realiseerde dat dit meisje bij mij hoorde.”

Fisher had eerder besloten haar baby af te staan ter adoptie, omdat ze haar dochter Debra (18) al op had gevoed en er geen goed gevoel over had nog een baby op te voeden. De vader was met de noorderzon vertrokken en de 36-jarige vrouw leefde op dat moment in een woonwagenkamp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.