Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 6 jun 2016 / 06:39 uur

Op Radio Veronica én in Metro: O’G3NE

Metro en Radio Veronica bezorgen je in print en live de grootste artiesten. De eerste, op maandagmorgen: O’G3NE.

Opeens hoor je de naam overal: O’G3NE. De zussen Lisa, Shelley en Amy zingen in het tv-programma De Beste Zangers de sterren van de hemel en worden daarvoor op social media massaal bejubeld. En het gonst al een paar weken: de winnaressen van The Voice of Holland 2014 zouden weleens onze volgende Songfestivaldeelneemsters kunnen worden.

Soundcheck

O’G3NE heeft maandagmorgen een primeur bij een nieuwe samenwerking tussen Metro en Radio Veronica, Soundcheck. Artiesten verschijnen op dezelfde ochtend met een interview in deze krant en spelen live in het radioprogramma Rinkeldekinkel van Jeroen van Inkel. De dames trappen Soundcheck dus af.

Op radio Veronica én in Metro: O’G3NE
Jeroen van Inkel achter zijn Rinkeldekinkelmicrofoon. / ANP

Wat gebeurt er allemaal met jullie door De Beste Zangers?

Shelley: We wisten natuurlijk niet wat er allemaal zou worden uitgelicht en tijdens de eerste aflevering stonden we zelf op het podium. Toen zagen we dat Twitter was ontploft en er 1 miljoen mensen hadden gekeken.

Lisa: Je zingt in het programma voor andere artiesten op een bank en je hoopt alleen maar dat zij het mooi vinden. Dat was met Clown van Emeli Sandé voor Sharon Doorson goed gelukt, maar toen kregen we in de gaten dat de mensen thuis op de bank ook genoten.

Amy: Dan ben je heel blij, want daar doen we het voor hè?

View this post on Instagram

Ook dit jaar mochten we weer losgaan in Ouderkerk a/d Amstel !! #AmstelZomerFestival

A post shared by OG3NE (@og3ne) on

Tweehonderd optredens

Hoe hebben jullie het jaar na The Voice beleefd?

Amy: Als ontzettend gaaf. Buiten tv en radio om hebben we meer dan tweehonderd keer in het land opgetreden. Van Carré tot Symphonica in Rosso… We hebben nogal wat meegemaakt.

Songfestival?

We kunnen er niet omheen: jullie naam gonst als het om het Songfestival gaat. Jan Smit zegt zelfs dat er zeker met O’G3NE gaat worden gesproken…

Lisa: Dat andere mensen uit zichzelf op dat idee komen, dat kunnen we alleen maar ontzettend leuk vinden.

Amy: Maar het is wel een beetje uit de hand gelopen. Bij The Voice hebben we ooit gezegd dat een theatertour, een album en het Songfestival op onze bucketlist staan. Dat iedereen nu positief is, daar zijn we blij mee.

Shelley: Maar we weten nog van niets. Jan Smit heeft dat ook wel duidelijk verwoord. Voor ons is het Songfestival geen moetje, maar ooit meedoen? Ja, graag.

Leuk en amateuristisch

Hoe kijken jullie op het Junior Eurovisie Songfestival van 2007 terug?

Shelley: Als heel leuk en ook amateuristisch, haha. We wisten nog helemaal niet of we verder in de muziek wilden gaan. We hebben er veel door geleerd en dat is handig geweest voor nu.

Amy: We hadden toen al een grote fanbase en die wordt nu alleen maar groter.

Nieuwe single

Wat gaat we horen in Soundcheck bij Rinkeldekinkel?

Lisa: We gaan Clown van Emeli Sandé zingen (zie de clip hieronder, red.) en onze nieuwe single Take The Money And Run; en onze liveband speelt iets wat de luisteraars moeten raden.

Van eind september tot maart 2017 staat er een theatertour op de planning. Wat gaan we horen?

Amy: We moeten het nog vormgeven, want we focussen ons nu op een album dat voor die tournee uitkomt. Maar we gaan met een vierkoppige band het land in, doen ook akoestisch werk en veel meerstemmigheid. Verder vertellen we anekdotes, je leert ons een beetje kennen. En humor!

Extra shows

Verschillende theaters zijn al uitverkocht…

Shelley: Niet normaal, de eerste vijf of zes al zonder promotie. Nu is de helft van de theaters uitverkocht. We hadden geen idee wat we moesten verwachten, maar nu hopen we extra shows te kunnen boeken.

Op radio Veronica én in Metro: O’G3NE
Vlnr Amy, Shelley en Lisa. / William Rutten

Kunnen jullie in het theater veel meer dan bij een normaal optreden?

Lisa: Ja, met onze tape-act van dertig minuten gaan we los met het publiek en maken we er een feest van. In het theater kunnen we meer de tijd nemen, dingen vertellen en naast het muzikale een andere kant van onszelf laten zien.

Shelley: We hebben er een paar keer gestaan en voelden ons er helemaal op onze plek. Ons hart ligt bij het theater, de perfecte plek voor onze harmonieën.

Amy: Die tournee kunnen we in ieder geval van onze bucketlist afstrepen.

Altijd muziek

Is een leven zonder muziek voor de zussen Vol nu nog denkbaar?

Lisa: Nee, we zullen altijd muziek maken, al was het voor de lol. Maar het gaat zo goed dat we er ons beroep gelukkig van hebben kunnen maken.

En hoe gaat het als zussen onderling?

Shelley: We vinden het alleen maar leuk en bijzonder dat we dit met z’n drieën kunnen doen en we kunnen alles bij elkaar kwijt. Daar zijn we alleen maar dankbaar voor.

Paspoort

O’G3NE bestaat uit Lisa (21) en de tweeling Shelley en Amy (20) Vol uit Fijnaart.

• Junior Eurovisie Songfestival. O’G3NE deed in 2007 mee en werd in Rotterdam 11e.

• The Voice of Holland. De dames wonnen in december 2014 en werden de eerste groep ter wereld die The Voice won.

• 2015. Dit jaar bracht de groep de Vrienden van Amstel Live, de opening van het 50e Televizier Ringgala en twaalf Symphonicaconcerten met Marco Borsato.

https://twitter.com/panda_og3ne/status/738841805261811712

8.10 en 8.40 uur

hoor je O’G3NE live in de ochtendshow van Jeroen van Inkel, Rinkeldekinkel, op Radio Veronica. Rinkeldekinkel helemaal beluisteren kan van 7.00 tot 10.00 uur, beelden van O’G3NE vind je op radioveronica.nl en maandagmiddag op metronieuws.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op Radio Veronica én in Metro: O’G3NE
Sluiten