Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 31 aug 2015 / 11:20 uur

Bijzondere tatoeage toont situatie bij depressie

De 21-jarige Bekah Miles liet een week geleden een tatoeage zetten met een bijzondere betekenis. Ze weet uit ervaring dat het strijden tegen een depressie heel zwaar kan zijn. Zelfs de mensen die het dichtst bij je staan weten niet altijd wanneer je echt steun nodig hebt.

Miles heeft de tatoeage op haar linkerbeen laten zetten. Wanneer een buitenstaander de tatoeage ziet staat er ‘I’m fine’. Maar als zij naar beneden kijkt staat er ‘Save me’.

Mensen met depressie

De twintiger deelde haar tatoeage op Facebook: „Vandaag kom ik naar buiten met iets wat maar weinig van jullie weten. Ik ben er klaar voor te praten over mijn mentale ziekte. Vorig jaar is geconstateerd dat ik depressief bent", begint ze.

Foto: Facebook / Bekah Miles

„Vandaag heb ik deze tattoo genomen. Ik denk dat mijn been de beste plek was voor de boodschap die erachter zit”, vervolgt ze. „Terwijl iedereen ‘I’m fine’ leest, staat er voor mij ‘Save me’. Voor mij staat het voor dat anderen mij zien als iemand met wie het prima gaat, terwijl het in werkelijkheid helemaal niet prima gaat. Het herinnert me eraan dat mensen die blij lijken, wellicht ook strijden.”

De bijzondere tatoeage van Miles werd ruim 300.000 keer geliked en 200.000 keer gedeeld. Ze hoopt dat haar tatoeage mensen helpt te praten over een depressie. „Dit dwint mij te praten over mijn eigen problemen en waarom aandacht hiervoor belangrijk is. Blijf dit alsjeblieft delen en blijf hier aandacht aan geven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijzondere tatoeage toont situatie bij depressie
Sluiten