Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 27 jun 2015 / 19:15 uur

Rode ogen in het zwembad komt door plas en zweet

Je kent het wel: als je uit het zwembad stapt zijn je ogen altijd een beetje geirriteerd en rood. Wie denkt dat dit door chloor in het water komt, heeft het echter mis. De waarheid is nog veel erger, meldt The Mirror.

Plas

Uit onderzoek van de Amerikaanse centrum voor ziektebestrijding blijkt namelijk dat niet chloor, maar ‘menselijk afval’ de boosdoener is. Je raadt het al, we hebben het over plas en zweet. Uiteraard is ook chloor verantwoordelijk voor prikogen, maar vooral de combinatie met plas en zweet maakt het irritant, omdat de stoffen gaan mengen en in de lucht blijven hangen.

Lees ook: Facebookactie voor terugkeer Tropicana enorme hit

Oplossing

Volgens het centrum heb je de meeste kans op geïrriteerde ogen in een overdekt zwembad, omdat er daar minder frisse luchttoevoer is. Openluchtzwembaden zijn dus een oplossing, net als douchen voor het zwemmen. Zo neem je geen ongewenste lichaamssappen mee het water in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rode ogen in het zwembad komt door plas en zweet
Sluiten