Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 25 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Excuses om weigeren vrouw met boerka in bus

Een buschauffeur die weigerde een vrouw met een boerka in te laten stappen, zal door Arriva op de vingers worden getikt. Ook biedt het busbedrijf excuses aan, zo meldt Omroep Brabant.

Video

Donderdag zette de vrouw een zelfgemaakte video op haar Facebookpagina, waarin te zien en te horen is dat zij van de buschauffeur niet mag instappen, omdat zij een boerka draagt. Het incident gebeurde op lijn 327 tussen Oosterhout en Tilburg.

https://www.facebook.com/100009681033741/videos/126601424339225/

„Ik ben momenteel bezig om een offciele klacht in te dienen bij dit bedrijf”, schrijft ze. „En ik hoop hiermee oprecht naar mijn mede zusters toe, die ook de Niqaab dragen dat jullie dit nooit hoeven mee te maken en dat jullie gewoon met het openbaar vervoer kunnen reizen.”

Verbod

Eind vorige maand stemde het kabinet weliswaar in met een beperkt boerka- en nikabverbod voor onder andere het openbaar vervoer. Maar dat voorstel moet nog door de Raad van State en is dus nog niet van kracht.

De buschauffeur heeft de vrouw dus ten onrechte geweigerd, zo erkent Arriva.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Excuses om weigeren vrouw met boerka in bus
Sluiten