Facebookactie voor terugkeer Tropicana enorme hit

20 juni 2015 om 09:00 door Job Halkes
Facebookactie voor terugkeer Tropicana enorme hit

Een facebookactie die roept om de terugkeer van Tropicana is een succes. In een paar dagen tijd hebben ruim 16.000 mensen de pagina 'Maak Tropicana weer De attractie van 010' geliked. En volgens dichtbij.nl staan ondernemers inmiddels in de rij om hun steentje bij te dragen.

Roodgloeiend

De telefoon van Alex Muskita, oprichter van de facebookpagina, staat roodgloeiend. „Ik wilde eigenlijk alleen weten hoeveel mensen het zwembad terugwillen,” vertelt hij. Zelf was hij vroeger een regelmatige bezoeker van het subtropisch zwemparadijs. Maar door te weinig belangstelling moest het zwembad vijf jaar geleden de deuren sluiten.

Lees ook: Video toont zwemparadijs Tropicana anno 2015

Muskita kwam op het idee door het dronefilmpje van Bouke van Veen. Daarop is goed te zien hoe het gebouw de afgelopen jaren is verpauperd. „Dat vind ik echt zonde. Ik rijd er vier keer per week langs en dan denk ik altijd: Wat zou het leuk zijn als mijn vier kinderen hier ook konden zwemmen.” Volgens hem zijn de overige zwembaden in de regio wel mooi, maar allemaal redelijk hetzelfde. „Vroeger hadden we echter ons eigen subtropisch zwembad.”

Ondernemersplan

De overweldigende belangstelling van ondernemers heeft hem wel verrast, maar Muskita is niet van plan zelf een poging te doen om het zwembad te heropenen. „De ondernemers vroegen mij om een ondernemersplan te schrijven. Daar gaat aardig wat tijd in zitten en daar begin ik niet aan.” Al sluit hij een poging niet helemaal uit. „Ik denk dat er nog veel meer 'likes' aan zitten te komen. Iedere echte Rotterdammer wil het zwembad terug. Als er genoeg animo is kunnen we écht gaan kijken of het een gezinslocatie wordt waar onze kinderen straks weer kunnen zwemmen.”

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!