Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 3 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Amsterdam maakt 186.000 euro over aan Brabander

Een foutje van de gemeente Amsterdam heeft een Brabander ineens 186.000 euro rijker gemaakt. Dat meldt AT5. De gemeente wil het geld terug, maar de man wil daar niets van weten.

Foutief rekeningnummer

De gemeente Amsterdam maakte het geld over naar de man door een foutief rekeningnummer op een factuur. Het rekeningnummer op de factuur was gewijzigd. Nu dat duidelijk is, wil de gemeente het geld terug.

Lees ook: Belasting keert miljoenen extra uit aan Amsterdammers

De man is echter niet van plan het geld terug te betalen, omdat hij niets met het veranderde rekeningnummer te maken heeft. Hij heeft met een deel van het geld zijn schulden afgelost en zou een camper hebben gekocht. De man heeft delen van het bedrag overgemaakt naar kennissen, om het opnamelimiet van zijn pinpas te omzeilen.

Rechter

De gemeente wil ook het geld van de kennissen terughebben, maar die stellen niets met de zaak te maken te hebben, omdat ze het geld al contant hebben betaald aan de Brabander. De rechter zal zich donderdag over de zaak buigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.