Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 27 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Gevechten in Gaza gaan verder na uitspraak ICJ

Israël heeft zaterdag de strijd tegen Hamas in het zuiden van Gaza voortgezet. Inwoners van de stad Khan Younis maakten melding van aanvallen vanuit de lucht en met tanks. De aanvallen komen een dag nadat het Internationaal Gerechtshof (ICJ) Israël heeft bevolen alles te doen om slachtoffers in Gaza te voorkomen.

Het Israëlische leger zei dat het minstens elf gewapende mannen heeft gedood die probeerden explosieven in de buurt van troepen te plaatsen. Hamas maakt melding van een aanval van zijn strijders met een antitankraket op een Israëlische tank in Khan Younis.

Volgens het door Hamas gecontroleerde ministerie van Volksgezondheid van Gaza vonden er Israëlische aanvallen plaats in de buurt van twee ziekenhuizen in het zuiden. Volgens de Palestijnse Rode Halve Maan viel er een dodelijk slachtoffer op de binnenplaats van het Al-Amal ziekenhuis bij die aanvallen. Het Israëlische leger zegt contact te onderhouden met de ziekenhuizen om er zeker van te zijn dat ze actief en bereikbaar zijn.

Het ICJ deed vrijdag een tussenuitspraak in een zaak die was aangespannen door Zuid-Afrika tegen Israël om vermeende genocide. Het Gerechtshof beval Israël maatregelen te nemen om de Gazanen beter te beschermen, maar legde geen staakt-het-vuren op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties