Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 27 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Tot 18.00 geen treinverkeer van en naar Schiphol

Van en naar Schiphol rijden zaterdag tot het begin van de avond geen treinen. De NS verwacht dat het treinverkeer op zijn vroegst rond 18.30 uur weer wordt opgestart. Tussen Schiphol en Amsterdam-Zuid en Schiphol en Hoofddorp zet de vervoerder bussen in. Eerder was de verwachting dat de treinen rond 18.00 uur weer konden rijden.

Volgens een woordvoerder is een aanrijding de oorzaak. Er reden al minder treinen door werkzaamheden, waardoor er nu helemaal geen treinen meer rijden. De woordvoerder zei veel overlast te verwachten, omdat Schiphol een belangrijk knooppunt is.

Het is de tweede keer deze week dat er geen treinen rijden van en naar de luchthaven. Woensdagavond kwam het treinverkeer stil te liggen door een kapotte bovenleiding. ProRail was toen de hele nacht bezig om de bovenleiding te herstellen. Donderdagochtend kwam het treinverkeer weer op gang.

Schiphol laat weten de situatie heel vervelend te vinden voor reizigers die met de trein naar de luchthaven willen komen. Een woordvoerster adviseert reizigers om ander vervoer te regelen, de reisplanner van NS in de gaten te houden en op tijd te vertrekken. De NS adviseert reizigers rondom Amsterdam om de metro te pakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties