Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 23 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Meer dan 200 doden in 24 uur in Gaza

In de afgelopen 24 uur zijn minstens 201 Palestijnen om het leven gekomen door het geweld in de Gazastrook, meldt het Palestijnse ministerie van Gezondheid zaterdag. Nog eens 368 anderen raakten gewond.

Het totale dodental sinds de oorlog tussen Israël en Hamas begon op 7 oktober bedraagt nu 20.258 mensen, zegt het ministerie. Het aantal gewonden ligt op 53.688. De cijfers van het ministerie worden over het algemeen als betrouwbaar gezien. De meeste slachtoffers zijn vrouwen en kinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties