Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 8 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Israël: 50.000 Palestijnen vluchtten uit noorden Gaza op een dag

Het Israëlische leger heeft gemeld dat woensdag 50.000 mensen uit het noorden van de Gazastrook naar zuidelijker gelegen gebieden gevlucht zijn. Israël bestookt vooral het noorden waar ook de belangrijkste stad, Gaza, ligt. Volgens een legerwoordvoerder wordt de uittocht verklaard doordat de Palestijnen zich er realiseren dat de beweging Hamas er de controle verloren heeft.

Israël bombardeert een van de meest dichtstbevolkte gebieden ter wereld. De kleine al zestien jaar afgesloten Gazastrook telt ruim twee miljoen mensen en bijna de helft is minderjarig. Bij de recente bombardementen zijn sinds 7 oktober al meer dan 4300 kinderen om het leven gekomen en 6245 anderen, stelt het door Hamas gecontroleerde ministerie van Gezondheid.

Meer buitenlands nieuws lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Reacties