Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Buitenland 4 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

‘Onbegrijpelijk’ busongeluk heeft Venetië in rouw: ‘Apocalyptisch tafereel’

In de streek van Venetië worden vlaggen halfstok gehangen na een dodelijk busongeval bij de stad. Daar stortte een voertuig met toeristen van een viaduct, met 21 doden en 15 gewonden tot gevolg.

Over de oorzaak van de crash bestaat nog onduidelijkheid. Onder de slachtoffers zou een pasgeboren baby zijn, meldt persbureau ANSA.

„We snappen niet hoe zoiets kon gebeuren”, zegt burgemeester Luigi Brugnaro. Aanklagers hebben een onderzoek ingesteld.

Dodelijk busongeluk nabij Venetië

Venetië wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen. Zo vervoerde de bus mensen van het centrum van de historische stad naar een camping. Het voertuig stortte daarbij zeker tien meter omlaag. Daarna brak er brand uit in het voertuig. Brugnaro sprak over een „apocalyptisch tafereel”. Het zou uren hebben geduurd om alle lichamen uit het wrak te halen.

Italiaanse media berichten dat de omgekomen slachtoffers afkomstig zijn uit landen als Frankrijk, Duitsland, Kroatië en Oekraïne. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt echter nog geen signalen te hebben dat er ook Nederlandse slachtoffers zijn. Wel is er contact met de Italiaanse autoriteiten.

Diverse oorzaken zijn niet uitgesloten

De autoriteiten hopen dat beelden van bewakingscamera’s bruikbare aanknopingspunten opleveren. Wellicht is de bestuurder van de bus onwel geworden – daar houden autoriteiten rekening mee, maar ook andere oorzaken zijn niet uitgesloten.

Collega’s noemen de omgekomen chauffeur een ervaren professional. Persbureau ANSA bericht dat het wrak van de bus ‘s nachts is geborgen en naar een depot is gebracht.

‘Enorme tragedie’

Het dodental van het busongeluk kan nog verder oplopen. Zo zijn zeker vijf gewonden er slecht aan toe. Gouverneur Luca Zaia spreekt over een „enorme tragedie”.

Producentenprijzen daalden, maar wij betaalden meer – wat gebeurt er met de prijs van boodschappen?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties