Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Buitenland 22 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Zwangere vrouw per ongeluk doodgeschoten nadat 2-jarig zoontje vuurwapen vindt

Een zwangere vrouw en haar ongeboren kindje zijn vorige week in de Amerikaanse staat Ohio overleden nadat haar 2-jarige zoontje haar per ongeluk in de rug had geschoten met een vuurwapen. Het jongetje had een geladen pistool gevonden op het nachtkastje in de slaapkamer van zijn ouders toen de 31-jarige moeder de was aan het doen was.

Het is vrijdagmiddag rond 13.00 uur als er een melding van een radeloze moeder bij de alarmcentrale binnenkomt. Agenten gaan met spoed op de melding af en treffen de vrouw in de slaapkamer aan met een schotwond in haar rug en haar zoontje huilend naast haar. „Ze was bij bewustzijn en vertelde dat ze 33 weken zwanger was en dat haar zoontje haar per ongeluk in haar rug had geschoten met een pistool”, zegt politiechef David Smith tegen News 5 Cleveland.

Moeder en ongeboren baby overleefden ongeluk niet

De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht om een keizersnede uit te voeren, maar artsen waren niet in staat om de baby te redden. Ook de moeder overleefde het ongeluk niet en stierf enkele uren later.

De politie roept wapenbezitters op om hun vuurwapens nooit onbeheerd achter te laten en ze goed op te bergen. „Er zijn veel opties om wapens veilig op te bergen, bijvoorbeeld wapenkluizen. En laat vuurwapens op z’n minst ongeladen achter”, aldus Smith.

Meer ongelukken met vuurwapen

Er gebeuren overigens vaker ongelukken met vuurwapens in de Verenigde Staten. Onlangs schoot een kind in Illinois per ongeluk een 4-jarige dood en twee dagen eerder raakte een 4-jarig meisje in Georgia ernstig gewond nadat ze zichzelf per ongeluk in het hoofd schoot met een pistool dat thuis op de grond rondslingerde.

Volgens het Pew Research Center heeft ongeveer één op de vier Amerikaanse huishoudens een vuurwapen in huis. Uit recente data blijkt dat de verkoop van wapens in de VS de afgelopen jaren is gestegen. Met name tijdens de coronapandemie steeg het aantal verkopen, maar minder dan de helft van de wapenbezitters bergt hun pistool veilig op.

Plannen van emotionele Numidia vallen in het water tijdens Perfecte Plaatje: ‘Het werkt gewoon niet’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.