Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Suleman Dawood (19) bleek doodsbang voor duik met Titan en aarzelde aan boord te gaan: ‘Voor z’n vader’

Zo’n beetje de hele wereld lijkt verbouwereerd over het nieuws van de geïmplodeerde onderzeeër de Titan en de vijf overleden inzittenden. Maar de overledenen krijgen steeds meer een gezicht als onder meer naar buiten komt dat een 19-jarige Suleman Dawood „doodsbang” was om aan boord te gaan en eigenlijk niet wilde.

Inmiddels is bekend dat de restanten van de verdwenen onderzeeër Titan gevonden zijn. De duikboot blijkt te zijn geïmplodeerd. Dat is het tegenovergestelde van geëxplodeerd. Het vaartuig is als het ware ‘in elkaar gedrukt’. Alle inzittenden zijn overleden.

Overleden inzittenden van de Titan

Aan boord zaten de Britse zakenman en avonturier Hamish Harding, net als de Brits-Pakistaanse bedrijfsconsultant Shahzada Dawood en diens 19-jarige zoon Suleman. Ook de Franse Titanic-expert Paul-Henri Nargeolet en de baas van OceanGate Expeditions, Stockton Rush, zaten in de Titan.

De Amerikaanse nieuwszender NBC brengt nu meer naar buiten over zakenman Shahzada Dawood en zijn 19-jarige zoon Suleman. Zijn tante Azmeh Dawood vertelt namelijk dat haar neef Suleman enorm opzag tegen de de trip met de Titan. De student zou zelfs geaarzeld hebben om te gaan.

Suleman Dawood (19) wilde niet aan boord

Azmeh, de oudere zus van de Pakistaanse zakenman, vertelt dat haar neef „er niet klaar voor” was en „doodsbang” bleek te zijn. Waarom hij toch aan boord stapte? Volgens zijn tante deed Suleman dit om zijn vader een plezier te doen. De trip viel namelijk tijdens het Vaderdagweekend en zijn vader bleek gefascineerd te zijn over het verhaal van de gezonken Titanic.

Gisteren kreeg de familie te horen dat de inzittenden van de duikboot overleden zijn. De tante vertelt kapot te zijn van het nieuws. „Ik voel ongeloof. Het is een onwerkelijke situatie. De afgelopen vier dagen waren kwellend. Ik heb het gevoel dat ik in een heel slechte film ben beland. We hebben de dagen zitten aftellen, zonder te weten waar dat uiteindelijk in zou resulteren.”

Verhaal van de gezonken onderzeeër

Het schokkende verhaal rondom de Titan was de afgelopen dagen alom in het nieuws. De duikboot zou namelijk een excursie naar het gezonken wrak van de Titanic maken. Het bedrijf OceanGate organiseerde de trip en bood tickets richting het scheepswrak voor 250.000 dollar aan. De expeditie begon afgelopen vrijdag bij de Canadese kust waarbij vijf inzittenden zondag naar de gezonken Titanic op 3800 meter zouden duiken. Een trip die niet langer dan twee uur had moeten duren, maar de onderzeeër kwam nooit meer boven water.

Onderzeeër Titan is ‘geïmplodeerd’, vijf mensen aan boord overleden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.