Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Buitenland 18 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Meedogenloze’ achtervolging Harry & Meghan roept twijfel op door chauffeur, maar ook parallellen met Diana

Een woordvoerder van de Britse prins Harry en zijn vrouw, voormalig actrice Meghan Markle, vertelde gisteren dat het stel dinsdag werd opgeschrikt door een „bijna catastrofale autoachtervolging”. Vandaag sijpelt een genuanceerder verhaal door. Een taxichauffeur noemt de uitspraak van de prins „een beetje overdreven”.

Nadat Meghan dinsdag bij een awardshow een prijs in ontvangst had genomen, zouden zij, haar moeder Doria Ragland en prins Harry tijdens een taxirit lang achtervolgd zijn door paparazzi. De politie van New York, die het beveiligingsteam van Harry en Meghan assisteerde, sprak van een „uitdagende rit door de stad”, waarbij de prins en zijn vrouw „zonder botsingen of verwondingen” op de plek van hun bestemming aankwamen.

De burgemeester van New York, Eric Adams, noemde het tijdens een persconferentie „roekeloos en onverantwoordelijk” dat fotografen de achtervolging in hadden gezet op de Britse prins en zijn echtgenote. „Het is duidelijk dat de pers, de paparazzi, de perfecte foto willen maken. Maar de openbare veiligheid moet altijd vooropstaan.”

Het bewuste persbureau, Backgrid, verklaart dat Harry en Meghan geen moment in gevaar waren. „De fotografen waren niet van plan om leed of schade aan te richten, aangezien hun enige hulpmiddel hun camera’s waren.”

Taxichauffeur over achtervolging Meghan en Harry: ‘Beetje overdreven’

Volgens de taxichauffeur die de drie vervoerde, Sukhcharn Singh, viel het ook allemaal reuze mee. „Ik vind het een beetje overdreven, mensen moeten er niet te veel van gaan denken”, zegt Singh tegen Amerikaanse media over de vermeende „meedogenloze achtervolging”. „New York is de veiligste plek om te zijn”, vindt de chauffeur. „Er zijn overal politiebureaus en er staan agenten op elke hoek van de straat, dus er is geen reden om bang te zijn in New York.”

Wel viel hem op dat Harry en Meghan bang waren tijdens de taxirit. „Ze waren nerveus. Zijn vrouw keek angstig en Harry was nerveus”, herinnert de taxichauffeur zich. „De andere vrouw was erg stil.” Singh zegt dat hij zich niet bang heeft gevoeld „Zij zijn niet opgegroeid in New York.”

De taxichauffeur blikt in ieder geval terug op een rit waar hij een flinke fooi aan overhield. „Het was geweldig, 50 dollar voor een ritje van 10 minuten. Wat wil je nog meer? Daar kan je niet tegenop, haha.”

Discussie laait op

De verklaring van de taxichauffeur doet een hoop mensen twijfelen aan het verhaal van Harry en Meghan. „Gelukkig hebben we taxichauffeurs om de hijgerigheid van celebrities te relativeren”, schrijft een twitteraar bijvoorbeeld. Maar er zijn ook genoeg mensen die geschokt reageren en meteen moeten denken aan de dood van de Harry’s moeder, Diana. „Ongelooflijk bizar dit. Ik hoopte dat de paparazzi wat hadden geleerd van de dood van Diana.”

https://twitter.com/MissCoffee1980/status/1659157560258179075?s=20

Non-binaire Femke Hurkmans doet verhaal in radioprogramma: ‘Werd met de dood bedreigd door mijn buurman’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.