Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 22 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe ontwikkeling in zaak Madeleine McCann: man in Duitsland verdachte

Er is een nieuwe ontwikkeling in de zaak rond Madeleine McCann. Een man in Duitsland is tot officiële verdachte aangemerkt in de zaak rond de verdwijning van het Britse meisje. Zij verdween vijftien jaar geleden tijdens een familievakantie in Portugal. Het Portugese Openbaar Ministerie had de Duitse autoriteiten verzocht de man tot verdachte aan te merken.

De Duitse politie liet in 2020 weten een Duitse man die al in de gevangenis zat te onderzoeken in verband met de verdwijning van McCann, die destijds drie jaar oud was. Volgens de Duitse krant Bild gaat het om dezelfde persoon, al hebben de autoriteiten dat niet bevestigd.

Duitse man verdachte in zaak Madeleine McCann

De man is tot „arguido” uitgeroepen, wat in Portugal de term is voor een officiële verdachte die nog niet is aangeklaagd. Eerder waren de ouders van McCann volgens de Portugese autoriteiten „arguido’s”, maar zij zijn al jaren geen verdachten meer in de zaak.

Het meisje verdween in mei 2007 spoorloos uit het vakantieoord Praia da Luz in de Algarve. Het lot van het meisje is sinds die tijd onduidelijk. De Duitse onderzoekers geloven dat Maddie niet meer leeft.

In juli 2020 zocht de politie naar het lichaam van Maddie in een tuin van een kinderdagverblijf in Hannover, Duitsland. Toen leverde de zoektocht niets op. De zaak van Madeleine McCann is er een die de wereld al lange tijd bezighoudt. Er is wereldwijd veel aandacht voor de zaak en recent verscheen er op Netflix een documentaire: The Disappearance of Madeleine McCann. Die docu trok veel kijkers en leek nieuw leven in de zaak te blazen. Tot op heden is het echter een mysterie wat er precies met het meisje is gebeurd.

Het nieuwe solliciteren: zonder cv, in spelvorm of met een video

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.