Marijn van den Berge
Marijn van den Berge Buitenland 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

13-jarig kind achter het stuur bij zeer zware crash in Texas; 9 doden

Bij een zwaar auto-ongeluk in Texas zijn dinsdag negen doden gevallen. Eén van de slachtoffers was een 13-jarig kind, die na onderzoek de bestuurder bleek te zijn van één van de twee betrokken voertuigen.

Dinsdagavond reed een groep van acht studenten van het golfteam van de universiteit van New Mexico samen met hun coach terug naar huis van een wedstrijd. Daar zou het busje waarin ze zaten echter nooit aankomen. Een grote pick-uptruck belandde op de verkeerde weghelft van de tweebaansweg en ramde het busje frontaal.

Zes studenten en coach overleden bij crash

De zware klap eiste het leven van negen personen, nadat ook beide voertuigen in brand vlogen. Ook is zeker dat één van de personen in het busje door de klap naar buiten werd gelanceerd. Zes van de acht studenten, in de leeftijd van 18 tot begin 20, in het busje kwamen om het leven, evenals hun coach. Een 19-jarige en 20-jarige man liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De twee inzittenden van de pick-uptruck kwamen ook om het leven. Het gaat om een 13-jarig kind en een 38-jarige man. Opvallend en schokkend is dat het 13-jarige kind achter het stuur zat van de grote auto tijdens de crash.

Onderzoek naar ongeluk

De politie en de vervoersveiligheidsraad van Texas doen nog volop onderzoek naar het ongeluk. Het is onduidelijk hoe en waarom het voertuig op de verkeerde weghelft belandde. De NTSB, de Texaanse vervoersveiligheidsraad, kwam erachter dat het linkervoorwiel een reservewiel was. Mogelijk was er iets mis met het wiel, waardoor de auto naar links uitweek.

Ook wordt onderzocht waarom de minderjarige achter het stuur van de pick-up zat. Dat werd vastgesteld na identificatie van de stoffelijke overschotten. „Het was duidelijk een zware, frontale botsing op hoge snelheid”, zei NTSB-vicevoorzitter Bruce Landsberg volgens NBC News. „We hebben letterlijk duizenden foto’s van het ongeluk en er is geen twijfel over de enorme impact van deze crash.”

Leven Russische journaalactiviste ‘verpest’, maar weigert aanbod politiek asiel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
13-jarig kind achter het stuur bij zeer zware crash in Texas; 9 doden
Sluiten