Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 1 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Man die als The Joker mensen in trein in Tokio neerstak, wil doodstraf

De dader van een mesaanval in een trein in Tokio gisteren, wilde naar eigen zeggen mensen vermoorden en hoopt daarmee de doodstraf te krijgen. De 24-jarige man die verkleed als The Joker zeventien mensen neerstak, verklaart dit tegen de politie.

Gisteren stak de man die verkleed was als The Joker zeventien mensen neer in een trein in de Japanse stad. Tegen de politie heeft de man volgens het Japanse persbureau Kyodo News gezegd dat hij fan is van de populaire slechterik uit de Batman-reeks.

Slachtoffers steekpartij Tokio in kritieke situatie

Van de zeventien slachtoffers verkeert volgens Kyodo News één iemand in kritieke toestand. Nadat de man op de mensen had ingestoken, probeerde hij brand te stichten in de trein, waarop mensen in paniek uit de wagons probeerden te ontsnappen. De dader zou zich bij de arrestatie niet hebben verzet.

Rond acht uur ‘s avonds lokale tijd vond de aanval gisteren plaats. De trein stond op het moment stil op het Kokuryo-station in Tokio. Na zijn aanval goot de man een vloeistof door het treinstel. Op beelden online is te zien dat er brand uit is gebroken in het treinstel, waarna mensen via de ramen probeerden te ontsnappen. Het bleek om aanstekervloeistof te gaan, bekende de man later.

Geweldsmisdrijven zeldzaam in Japan

Het gebeurt niet vaak dat er geweldsmisdrijven voorkomen in Japan. In de afgelopen jaren zijn er wel steeds vaker mesaanvallen geweest waarbij er willekeurige slachtoffers zijn gevallen. Negen mensen raakten afgelopen augustus gewond bij zo’n aanval in een trein vol forenzen in Tokio.

In juni 2008 reed een man met een vrachtwagen in op een menigte in Tokio, sprong uit het voertuig en begon op voetgangers in te steken. Daarbij vielen zeven doden.

Toename seksueel geweld onder jongeren tijdens avondklok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man die als The Joker mensen in trein in Tokio neerstak, wil doodstraf
Sluiten