Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Buitenland 31 okt 2021

Man verkleed als The Joker steekt 17 mensen neer in trein in Tokio

Zeker zeventien mensen raakten vandaag gewond toen een man die verkleed was als The Joker passagiers aanviel in een trein in Tokio. De 24-jarige man zwaaide rond met een mes en stichtte daarna brand, met grote paniek onder de passagiers tot gevolg.

Mensen ontvluchtten de trein in blinde paniek door uit de ramen te springen. „De treindeuren waren dicht en we hadden geen idee wat er gebeurde. Het was verschrikkelijk”, vertelt een getuige, Shunsuke Kimura, aan persbureau AP. Van de zeventien gewonden zijn drie mensen ernstig gewond geraakt. De dader werd ter plekke gearresteerd door de politie.

Dader was verkleed als The Joker

De man viel de mensen rond 20.00 uur lokale tijd aan. Hij zou verkleed zijn als The Joker, een personage uit de Batman-films. Hij had een mes bij zich, waarmee hij om zich heen zwaaide en meerdere passagiers verwondde.

Op Twitter zijn verschillende video’s van de aanval gedeeld. Op de beelden is te zien hoe mensen in paniek wegrennen op Kokuryo Station, het station waar de trein een noodstop maakte. Ook is te zien dat de dader niet veel later brand sticht in één van de wagons.

De trein was op weg naar het centrum van Tokio en was goed gevuld, voor een groot deel met mensen die onderweg waren naar Halloween-feestjes in de Japanse hoofdstad.

Passagiers dachten aan Halloween-grap

Sommige passagiers dachten eerst dat het een Halloween-grap was, zo meldt de Japanse krant Yomiuri. „Maar toen zag ik een man lopen. Hij zwaaide met een lang mes. Er zat bloed aan”, aldus een getuige.

Meerdere agenten kwamen af op de noodmelding en wisten de man snel te arresteren. De man zat nog in de wagon en verzette zich niet. De politie doet nog onderzoek op het perron en in de trein. Ook is het motief van de 24-jarige dader nog niet duidelijk.

‘Vader van de tiramisu’, Ado Campeol, overleden op 93-jarige leeftijd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man verkleed als The Joker steekt 17 mensen neer in trein in Tokio
Sluiten