Erik Jonk
Erik Jonk Buitenland 22 okt 2021

Transavia mag tien keer naar Marokko vliegen voor gestranden: hoe zit het?

Transavia mag de komende week tien keer naar Marokko vliegen. De luchtvaartmaatschappij heeft van de Marokkaanse autoriteiten toestemming gekregen om in het land gestrande mensen op te halen. Het gaat om de zogeheeten repatriëringsvluchten.

Het eerste vliegtuig, dat vertrekt vanuit Marrakesh, komt de komende nacht al aan op Schiphol, meldt een woordvoerster.

Marokko verbood vluchten om coronacijfers

Marokko verbood met ingang van de nacht van woensdag op donderdag alle vluchten van en naar Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dit om de strijd tegen het coronavirus verder aan te gaan.

Transavia-topman Marcel de Nooijer waarschuwt dat de tien vluchten waarschijnlijk niet genoeg zullen zijn om iedereen die wil terug naar Nederland te brengen. „We doen er echter alles aan om samen met onze passagiers naar oplossingen te zoeken.”

Veel onduidelijk voor reizigers

De afgelopen week zijn ongeveer 3500 mensen via Transavia naar Marokko gereisd. De afgelopen dagen was er veel onduidelijkheid over wat het vliegverbod betekende voor Nederlandse reizigers die naar het Noord-Afrikaans land waren gereisd. Zo wachtte Transavia dagenlang op een vergunning om met lege vliegtuigen gestrande passagiers te kunnen ophalen.

Transavia personeelstekort uitval vluchten
Een Transavia-toestel zoals we die allemaal kennen. Foto: Transavia

Via het servicecenter heeft Transavia veelvuldig contact met passagiers en wordt met hen bijvoorbeeld gezocht naar alternatieve routes. Gezien de grote drukte die dit veroorzaakt bij het service center, zijn er ook passagiers die zelf hun weg naar Nederland hebben kunnen vinden. De maatschappij roept passagiers met een ticket voor een terugvlucht, die al op een andere manier zijn teruggekeerd naar Nederland, hun vlucht te annuleren. Zo komen er weer plekken vrij voor andere passagiers.

Vluchten Marokko op Amsterdam en Rotterdam

Behalve de komende nacht, gaan er ook vluchten op zaterdag, zondag, maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De vliegtuigen vertrekken vanuit Marrakesh en Cassablanca naar Amsterdam. Vanuit Nador en Tanger wordt er gevlogen op Rotterdam. Normaal gesproken vliegt Transavia 22 keer week naar Marokko. Behalve vanuit de hoofdstad en Rotterdam, gebeurt dat ook vanuit Eindoven.

Informatie over de exacte repatriëringsvluchten van Transavia van Marokko naar Amsterdam en Rotterdam vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Transavia mag tien keer naar Marokko vliegen voor gestranden: hoe zit het?
Sluiten