Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Buitenland 31 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

5,5 ton cocaïne onderschept met bestemming Rotterdam

Er zijn in Colombia en Panama twee grote drugstransporten onderschept die allebei onderweg naar Nederland waren. In Colombia werd 2000 kilo aan cocaïne gevonden, in Panama 3500 kilo.

Beide containers hadden als bestemming Rotterdam.

5,5 ton aan cocaïne onderschept

De Rotterdamse havenc is een bekende smokkelplek om drugs Europa in te krijgen. Alleen al deze week zijn er vier grote drugsvangsten gedaan in of onderweg naar deze haven. Dinsdag werd er 529 kilo cocaïne in Rotterdam onderschept, en donderdag 930 kilo in een container met gebruikt frituurvet.

Maar de drugsvangsten die dit weekend in Zuid-Amerika zijn gedaan, zijn nog een stuk groter. Duizenden kilo’s cocaïne moesten in containers naar Rotterdam worden verscheept, met een geschatte waarde van 136 miljoen in Panama en 91 miljoen euro in Colombia. Dat meldt RTL Nieuws.

Dat maakt het een van de grootste drugsvangsten in Panama ooit, volgens media in dat land. Op beelden is te zien hoe de in totaal 100 zakken met 3499 pakketjes cocaïne onderschept zijn:

Grootste cocaïneproducent

De 2000 kilo coke die vanuit Colombia onze kant op moest komen, zat verstopt in tassen in containers met koelkasten. Colombia is de grootste cocaïneproducent ter wereld, met Peru en Bolivia op de tweede en derde plek. In Colombia is alleen al dit jaar 302 ton aan cocaïne in beslag genomen, volgens Colombiaanse autoriteiten.

‘Kaas, coke en killers’: Der Spiegel bekritiseert drugsbeleid Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5,5 ton cocaïne onderschept met bestemming Rotterdam
Sluiten