Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 18 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Vliegtuig Air France-KLM maakt noodlanding in China vanwege rook in cabine

Een vliegtuig van Air France-KLM heeft vandaag kort na het opstijgen vanuit Beijing een noodlanding moeten maken. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten. De bemanning van de Boeing 777 besloot om een noodlanding in te zetten toen de cabine zich met rook vulde na een technische storing.

Passagiers meldden dat ze voor de rookontwikkeling een luide knal hoorden. Veertien minuten na het vertrek richting de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs keerde het vliegtuig weer terug naar de luchthaven van Beijing. Niemand raakte bij de noodlanding gewond.

Vliegtuig ondergaat onderhoudswerkzaamheden

Er zullen onderhoudswerkzaamheden aan het vliegtuig worden uitgevoerd en de passagiers krijgen alternatieve vluchten naar Parijs aangeboden, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Boeing is een van grootste vliegtuigbouwers ter wereld, en is de afgelopen jaren vaker in het nieuws geweest vanwege technische mankementen aan de vliegtuigen.

Veiligheidsproblemen met 737 Max-straalvliegtuigen, die betrokken waren bij twee dodelijke ongevallen, hebben het bedrijf meer dan 17 miljard euro (20 miljard dollar) gekost en hebben de reputatie van de vliegtuigbouwer aangetast.

Taliban vervangen ministerie van Vrouwenzaken door departement voor ‘tegengaan zonden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.