Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 25 sep 2021

Verloofde Britney Spears niet te spreken over docu’s die „bittere nasmaak” achterlaten

Sam Asghari is niet zo blij met de documentaires die de afgelopen maanden zijn uitgezonden over zijn verloofde Britney Spears. Het model en acteur schrijft op Instagram dat de films over onder meer de juridische strijd tussen Spears en haar vader als haar toezichthouder een „bittere nasmaak” hebben achtergelaten.

„Ik kan het CNN, BBC of Netflix (die me door de lockdowns heen hebben gesleept) niet kwalijk nemen dat ze die hebben uitgezonden, want als acteur vertel ik ook andermans verhalen”, zegt Asghari. „Maar ik heb wel mijn twijfels over producenten die ze maken om ‘iets onder de aandacht’ te brengen zonder dat ze input of toestemming hebben van de persoon die centraal staat.”

Volgens het model komt het door de #FreeBritney-beweging en niet door de documentaires dat de zangeres na dertien jaar gaat worden verlost van haar vader als toezichthouder. Trouwe fans van Spears gaan al jaren de straat op omdat ze vinden dat hun idool vrij moet zijn om haar eigen beslissingen te kunnen nemen.

Curatorschap vader Spears

Jamie Spears heeft eerder deze maand aan de rechter gevraagd de curatele van zijn dochter te beëindigen. Hij werd haar toezichthouder nadat ze in 2008 een mentale inzinking had gehad. In de jaren erna sprak de zangeres nooit over wat ze daarvan vond, tot afgelopen juni. In de rechtbank vertelde ze dat ze af wil van het curatorschap van haar vader en vergeleek het feit dat hij alles voor en over haar heeft beslist, met mishandeling.

Publiek bij Jinek en knuffelen bij Op1: Einde 1,5 meter wordt gevierd

Staatssecretaris Mona Keijzer zet vraagtekens bij coronapas, D66 en PVV willen opheldering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verloofde Britney Spears niet te spreken over docu’s die „bittere nasmaak” achterlaten
Sluiten