Julia Onclin
Julia Onclin Nieuws 25 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Publiek bij Jinek en knuffelen bij Op1: Einde 1,5 meter wordt gevierd

Het einde van anderhalvemeterregel werd uitgebreid gevierd op televisie. Zo vielen OP1-presentatoren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma elkaar uitgebreid in de armen om te vieren dat er geen afstand meer gehouden hoeft te worden. Ook aan tafel bij Jinek werd het afschaffen van de maatregel gevierd. Bij haar rende voor het eerst in anderhalf jaar juichend publiek de studio in.

„Er gaat iets gebeuren waar ik al meer dan anderhalf jaar naar uitkijk”, stelde Eva Jinek. Ze mocht namelijk, door het afschaffen van de anderhalvemeterregel weer publiek in de studio ontvangen. „11 maart 2020 presenteerde ik hier voor het laatst een uitzending met publiek”, vertelde Jinek.

Jinek: „Heb dit zo gemist”

„Sindsdien waren de stoeltjes verdwenen, de studio was leeg, en zat er eigenlijk helemaal geen vrolijk gezicht meer. Maar het publiek is terug! Wat heerlijk!” Vervolgens stroomde de studio vol met juichend publiek, dat Eva een groot applaus gaf, als vanouds. „Ah, wat is dat toch héérlijk, zo gemist!”

Aan tafel bij Op1 vierde iedereen het afscheid van de anderhalve meter ook volop. „Vanavond kunnen we afscheid nemen van de anderhalve meter”, zei Welmoed Sijtsma aan het einde van de uitzending. Jort Kelder leek dat even vergeten te zijn. ,,Oh wauw, ja!”, riep hij. Vlak daarna knuffelden de presentatoren elkaar uitgebreid.

Geen anderhalve meter meer

„We gaan naar elkaar nu. Ja hoor, dat mag, van de minister”, stelde Kelder. Ook Sijtsma had er zin in. „Iedereen elkaar knuffelen, ja!”, riep ze naar de tafelgasten. Wat volgde was een groot knuffelfestijn. „Het is een soort oud en nieuw!”

Staatssecretaris Mona Keijzer zet vraagtekens bij coronapas, D66 en PVV willen opheldering

Geen 1,5 meter meer: Dit zijn de coronaregels die vanaf vandaag nog wel gelden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Publiek bij Jinek en knuffelen bij Op1: Einde 1,5 meter wordt gevierd
Sluiten