Marijn van den Berge
Marijn van den Berge | LinkedIn Buitenland 13 sep 2021 / 08:55 uur

Ruzie om voogdij overlevende kabelbaandrama (6) ontaardt in ontvoering

Eitan, het jongetje dat als enige het kabelbaandrama in mei in Italië overleefde, is ontvoerd. De Italiaanse politie start een onderzoek naar de verdwijning van het zesjarige kind, al is het wel bekend waar hij is.

Op 23 mei stortte een kabelbaan bij het Maggioremeer in Noord-Italië neer nadat het remsysteem het had begeven. Zo’n 300 meter voor het eindpunt op de top ging het mis en crashte de cabine. Van de vijftien inzittenden kwamen er veertien om het leven.

Kabelbaandrama

De enige overlevende is de inmiddels zesjarige Eitan. Hij verloor beide ouders, een broertje en een opa en oma bij het ongeluk en raakte zelf zwaargewond. Na een tijd in coma te hebben gelegen herstelde hij.

Helaas voor de kleine Eitan dreunt het ongeluk door in de familie. Er is namelijk een ruzie ontstaan over de voogdij en dat leidde nu tot een ontvoering. Het getouwtrek rondom het kind gaat tussen de zus van zijn vader en familie van zijn moeder.

De strijd om de voogdij kwam al tot een rechtszaak. Daarin werd beslist dat Eitan bij zijn tante in Italië blijft wonen en niet verhuist naar de familie van zijn moeder in Israël. Wel kreeg de rest van de familie bezoekrecht.

Eitan ‘niet ontvoerd’

Nu moet helaas de politie eraan te pas komen. Zijn opa van moederskant bracht Eitan niet meer terug naar de tante na een bezoekje. Volgens de Israëlische tak van de familie is het jongetje niet ontvoerd, „maar we hebben hem naar huis gebracht”. Dat zegt een zus van de moeder tegen Radio 103.

„We moesten het wel doen, omdat we geen informatie kregen over Eitans fysieke en mentale gezondheid. We hebben hem naar huis gebracht, omdat zijn ouders dat ook zouden willen. Door het coronavirus kon dat niet, maar het is wel wat we met hen hadden afgesproken.”

Italiaanse politie is een onderzoek geopend. Het verhaal wordt, helaas, ongetwijfeld vervolgd.

Vader zoekt 24 jaar op zijn motor naar vermiste zoon en vindt hem terug

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Ruzie om voogdij overlevende kabelbaandrama (6) ontaardt in ontvoering
Sluiten