Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 30 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Belgische acteur uit kinderfilms en -programma’s opgepakt in onderzoek naar kindermisbruik

Vorige week is een 51-jarige Belgische acteur, die acteerde in meerdere kinderprogramma’s, tv-series en kinderfilms, opgepakt in verband met een onderzoek naar vermeend kindermisbruik. Dat gebeurde nadat de Nederlandse journalist Sven van der Meulen een undercoveronderzoek deed, samen met de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Het parket van Antwerpen bevestigde de arrestatie vandaag.

Van der Meulen nam, tijdens een afspraak met de acteur, hun gesprek op. Dat deed hij met een verborgen camera. In dat gesprek zei de Vlaamse acteur dat hij seks had gehad met minderjarige jongen. Even later ging hij in op een uitnodiging van een 10-jarig jongetje, om hem te ontmoeten in de hotelkamer. Daar aangekomen was de jongen niet aanwezig, maar de acteur wél.

Acteur opgepakt in onderzoek naar kindermisbruik

Volgens Het Laatste Nieuws heeft de acteur tegen de politie gezegd dat zijn uitspraken „grootspraak” waren. De man verschijnt al twintig jaar lang op tv. Zo speelde hij grote en kleine rollen in tientallen producties van Belgische productiebedrijven en zenders als Studio 100, VTM, VRT en Disney.

Van der Meulen, journalist bij het onderzoekscollectief Vrije Vogels, ging undercover op Bullchat, een omstreden chatsite. Dat omschrijft zichzelf als een onlineontmoetingsplaats voor homoseksuelen, maar wordt volgens Het Laatste Nieuws vaak gebruikt voor allerlei soorten criminele doeleinden. Dat varieert van pedofilie tot drugshandel.

‘Alles wat niet mag, gebeurt daar’

In de Belgische krant vertelt Van der Meulen dat op die site „alles wat niet mag, gebeurt”. „Je logt in en voor je het weet, praat je met mensen die strafbare dingen willen doen met kinderen. Als je nu zou inloggen, heb je binnen 5 à 10 seconden mensen in je zicht die zeggen kinderen te misbruiken. De site wordt misbruikt door mensen met slechte bedoelingen en het is opmerkelijk dat de site zelf daar geen verantwoordelijkheid in neemt.”

Van der Meulen ging undercover als pedofiel op de website. Het duurde niet lang voordat hij iemand trof die meteen vertelde over zijn fantasieën en toekomstplannen. „Dat bleek een acteur te zijn en na heel lang met hem te praten heb ik hem ontmoet.”

Johan Derksen wordt bedreigd, OM heeft volgens hem geen mankracht voor beveiliging: ‘Kutland’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische acteur uit kinderfilms en -programma’s opgepakt in onderzoek naar kindermisbruik
Sluiten