Daisy Heyer
Daisy Heyer Buitenland 11 jun 2021

Zeven Zussen-auteur Lucinda Riley (55) overleden

De Ierse schrijver Lucinda Riley is vandaag op 55-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Xander Uitgevers, die haar boeken in Nederland uitbrengt, bekendgemaakt. Ze had al een paar jaar kanker. Riley werd wereldberoemd dankzij haar goed gelezen reeks De Zeven Zussen.

„Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie, die zo belangrijk voor haar was”, laat haar familie in een verklaring weten. „We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren.”

De Zeven Zussen

De reeks De Zeven Zussen vertelt over een groep zussen die na de plotselinge dood van hun vader samenkomt in het ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Na zijn dood hebben ze allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst.

Het zevende deel, De zevende zus, verscheen eerder dit jaar en stond weken achter elkaar op de eerste plek van de Bestseller 60. Het was de bedoeling dat het achtste en laatste deel in 2022 zou uitkomen.

Lucinda Riley

De in Ierland geboren Lucinda Riley schreef haar eerste boek op 24-jarige leeftijd. Haar werk wordt in 34 landen uitgegeven; er werden meer dan 25 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. In Nederland is Riley onwaarschijnlijk populair en werden meer dan 3 miljoen boeken verkocht.

Sander Knol, de Nederlandse uitgever en een goede vriend van Riley, herdenkt haar als “een buitengewone vrouw met een indrukwekkende levenskracht en niet-aflatende toewijding aan het schrijven en haar boeken”.

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2020/01/boekenreeks-de-zeven-zussen-breekt-records/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zeven Zussen-auteur Lucinda Riley (55) overleden
Sluiten