Jesse Honcoop
Jesse Honcoop Buitenland 10 mei 2021

Bloedbad bij verjaardag in Colorado levert horrorscène op

Op een verjaardagsfeest in de Amerikaanse staat Colorado heeft een schutter zes gasten en zichzelf van het leven beroofd. De lokale hulpdiensten troffen ter plekke een gruwelijk beeld aan.

De aanslag vond plaats in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag op een woonwagenpark in de stad Colorado Springs. De politie trof zondagochtend een gruwelijk tafereel aan bij de stacaravan van een van de slachtoffers. Daar lagen namelijk vijf dodelijke slachtoffers, een zwaargewonde man die later overleed in het ziekenhuis en de door zichzelf gedode schutter als een huiveringwekkend fresco.

Colorado, schietpartij, verjaardag
In het Amerikaanse Colorado vonden zes mensen de dood. Foto: Google Maps

De families waren bijeengekomen voor een verjaardagsfeest van een van de aanwezigen. Volgens de Colorado Springs Police Department „reed de verdachte, het vriendje van een van de vrouwelijke slachtoffers, naar het park, eenmaal daar liep hij naar binnen en begon hij op het feestje op mensen te schieten, waarna hij zijn eigen leven ook nam.” De politie onderzoekt nog het daadwerkelijke motief voor de aanslag.

Slachtoffers schietpartij Colorado

De dodelijke slachtoffers in Colorado waren allen volwassen, terwijl de aanwezige kinderen fysiek ongedeerd het bloedbad hebben verlaten. „De aanwezige kinderen zijn niet gewond geraakt en zijn inmiddels opgevangen door familieleden”, zo laat de lokale politie weten aan de BBC.

Ook de burgermeester van Colorado Springs, John Suthers, laat vandaag via twitter weten dat hij het gaat om „een onbegrijpelijke daad van geweld.” Verder vraagt hij om geduld om de zaak goed af te kunnen handelen en daarmee duidelijkheid te kunnen verschaffen aan de nabestaanden. Ook staat de Suthers stil bij de hulpdiensten die de horrorscène aantroffen.

Wapenbezit Amerika

De aanslag in Colorado staat niet op zichzelf. In veel Amerikaanse staten zijn vuurwapens nog steeds legaal en jaarlijks sterven dan ook tienduizenden Amerikanen door een wapen. Zo waren er in 2019 volgens gegevens van het nationaal Centrum voor Ziektecontrole en Preventie (CDC) 39.707 dodelijke slachtoffers. Maar in ongeveer 60 procent van de gevallen was er sprake van zelfmoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bloedbad bij verjaardag in Colorado levert horrorscène op
Sluiten