Metro
Metro Buitenland 3 jan 2021 / 20:11 uur

You’ll Never Walk Alone-zanger Gerry Marsden op 78-jarige leeftijd overleden

Gerry Marsden is vandaag, na een kort ziekbed, op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was de leadzanger van Gerry & The Pacemakers, de band die onder meer voor zorgde dat het nummer You’ll never walk alone in 1963 populair werd.

Marsden overleed aan de gevolgen van een ontsteking van het hart. De zanger en televisiepersoonlijkheid uit Liverpool scoorde ook hits met How do you do it? en I like it.

Liverpool

Zijn versie van You’ll never walk alone is veruit de bekendste en is het volkslied voor de fans van Liverpool. Het nummer wordt bij elke wedstrijd massaal gezongen voor de wedstrijd en aan het einde van ieder duel. Liverpool reageerde op Twitter op de dood van Marsden: „Gerry’s stem vergezelde onze grootste avonden. Zijn hymne verbond spelers, medewerkers en fans over de hele wereld en hielp iets heel bijzonders te creëren.”

Radiopresentator Peter Price, een stadsgenoot van Marsden, maakte het nieuws van de dood van zijn goede vriend vandaag bekend via sociale media. „Met bloedend hart moet ik jullie na overleg met de familie vertellen dat de legendarische Gerry Marsden na een kort ziekbed vanwege een ontsteking aan het hart helaas is overleden”, schreef Price. „Alle liefde in de wereld aan Pauline en zijn familie. You’ll never walk alone.” Marsden laat een echtgenote en twee dochters achter.

180 radiostations

Marsdens uitvoering van You’ll never walk alone werd in maart op initiatief van de Nederlandse radio-dj Sander Hoogendoorn op 180 radiostations door Europa tegelijk afgespeeld om mensen te verenigen te midden van de net uitgebroken coronapandemie.

Lees ook: 22 GGD’en beginnen eerder dan gepland met vaccineren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
You’ll Never Walk Alone-zanger Gerry Marsden op 78-jarige leeftijd overleden
Sluiten