Femke van Rooijen
Femke van Rooijen | LinkedIn Buitenland 24 jan 2021 / 10:45 uur

FBI vindt 33 vermiste kinderen terug in Los Angeles

De FBI heeft 33 vermiste kinderen teruggevonden in Los Angeles. Acht van hen zijn volgens de FBI seksueel uitgebuit. Meerdere politiediensten uit de omgeving en tientallen lokale wetshandhavingsinstanties waren betrokken bij Operatie Verdwenen Engelen (Operation Lost Angels).

De operatie begon op 11 januari en resulteerde in een aanhouding op verdenking van mensenhandel. Ook werden sommige van de minderjarige slachtoffers gearresteerd vanwege de schending van proeftijd, diefstal en enkele andere misdrijven. Eén kind was ontvoerd door één van zijn ouders.

Moderne slavernij

„Hoewel deze operatie in een beperkte periode veel succes heeft opgeleverd, onderzoeken de FBI en onze partners de handel in kinderseks elke dag van het jaar en de klok rond”, zegt FBI-assistent-directeur Johnson. „De FBI beschouwt mensenhandel als moderne slavernij en minderjarigen die zich bezighouden met commerciële seks worden als slachtoffers beschouwd.”

Twee kinderen werden meerdere keren aangetroffen op locaties waar straatprostitutie plaatsvindt. Sommige van de slachtoffers die zijn teruggevonden, werden in het verleden uitgebuit.

1800 onderzoeken

In de VS lopen sinds november meer dan 1800 onderzoeken naar mensenhandel. Bij veel zaken is er sprake van minderjarige slachtoffers die seksueel worden uitgebuit. 86 teams van de FBI houden zich bezig met mensenhandel, wat vorig jaar leidde tot 664 onderzoeken. Zeker 473 mensenhandelaren werden gearresteerd.

Lees ook: Na maanden weer nieuwe besmetting in coronavrij Nieuw-Zeeland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
FBI vindt 33 vermiste kinderen terug in Los Angeles
Sluiten