Metro
Metro Buitenland 2 nov 2020 / 09:05 uur

Meisje (3) na 65 uur levend onder puin vandaan gehaald: ‘Elif greep mijn vinger’

Ze heet Elif, is drie jaar oud en ze leeft nog, nadat ze werd bedolven onder het puin. „Het wonder van de aardbeving van Izmir”, wordt ze al genoemd.

Het driejarige meisje is vanmorgen 65 uur na de aardbeving in de Egeïsche Zee levend onder het puin vandaan gehaald door reddingswerkers in de Turkse stad Izmir. Het meisje is herenigd met haar familie. De reddingsactie werd live op televisie uitgezonden. De burgemeester van Izmir reageert met „miljoen maal dank aan onze teams”.

Elif

„Elif greep mijn vinger”, vertelt de opgeluchte reddingswerker Muammer Çelik na afloop. „En ze liet niet meer los.” Onder luid applaus kwam het meisje weer tevoorschijn.

Aardbeving Turkije

Zeker 79 mensen zijn om het leven gekomen door de aardbeving in Turkije. Op het Griekse eiland Samos overleden ook twee mensen. De zoekacties naar overlevenden in Izmir gaan nog steeds door.

De grootmoeder van het meisje reageerde verheugd op de redding. „Ik ben enorm blij. Moge God de redders zegenen. Ik ben nu weer verenigd met Elif en ze zal snel haar moeder en zussen ook weer zien”, zei ze tegen journalisten. De moeder en zussen van het meisje werden 23 uur na de beving gered.

Lees ook: Campagneleider Trump haalt uit naar Gaga, fans reageren op eigen wijze

Noodonderkomens

Een paar uur voor Elif werd gered, wisten reddingswerkers ook een 14-jarige jongen nog levend te bevrijden. Hij werd direct naar de eerste hulp gebracht. Volgens de Turkse staatsomroep Anadolu zijn er sinds de beving vrijdagmiddag 105 mensen gered.

Verschillende mensen in Izmir brachten de nacht door in noodonderkomens, omdat ze niet naar hun huizen kunnen terugkeren. Ook op het Griekse eiland Samos sliepen velen in open lucht, in auto’s en tenten, uit schrik voor nieuwe aardbevingen. Er waren nog kleine naschokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (3) na 65 uur levend onder puin vandaan gehaald: ‘Elif greep mijn vinger’
Sluiten