Metro
Metro Opvallend 2 nov 2020 / 08:31 uur

Campagneleider Trump haalt uit naar Gaga, fans reageren met Scheisse-songtekst

De verkiezingsstrijd nadert z’n hoogtepunt. Dat ook celebs zich erin mengen, is niets nieuws. Zo ook Lady Gaga, die in team Biden zit. Tot groot ongenoegen van de campagneleider van Trump.

Lady Gaga is vandaag te gast bij de laatste campagnebijeenkomst van Joe Biden in Pennsylvania, en dat was voor de communicatiebaas van de campagne van Donald Trump reden om uit te halen naar zijn rivaal én de zangeres.

‘Anti-fracking’

In een tweet liet deze Tim Murtaugh weten dat Biden door met Gaga te werken zijn minachting voor het gewone volk in Pennsylvania laat zien, aangezien 600.000 van hen in de mijnindustrie werken en de zangeres een ‘anti-fracking activist’ zou zijn. Hij stelde daar ook bij: „Biden zal altijd de wensen van liberaal Hollywood en radicaal links voorrang geven, terwijl president Trump altijd denkt aan de belangen van het werkende volk.”

Ook Trump zelf, die nu op Twitter de mensen uitlegt hoe te stemmen, deed op z’n Trumps een duit in de zak. Het resulteerde weer in allerlei reacties.

Gaga: wat is fracking?

Op social media lieten al heel wat mensen weten dat Lady Gaga om veel dingen bekend staat, maar niet om haar standpunt rond fracking, een mijnmethode waarbij water, zand en chemicaliën onder hoge druk in een boorput worden gepompt en zo kleine explosies veroorzaken. Ook de zangeres zelf heeft niet al te veel met het onderwerp op, gezien een Instagramstory waarin ze de tweet van Murtaugh postte en daarbij schreef: „Wat is fracking?”.

Fans reageren eensgezind op de post van Murtaugh met een toepasselijke songtekst van hun geliefde Gaga. Het nummer Scheisse uit 2011.

Lees ook: Nu al warmste 2 november ooit

Later zondag deelde Gaga die Story op Twitter en schreef daarbij: „Hoi Tim en @realDonaldTrump, ik ben zo blij dat ik gratis in jullie hoofd mag wonen”, gevolgd door de hashtag #BidenHarris.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Campagneleider Trump haalt uit naar Gaga, fans reageren met Scheisse-songtekst
Sluiten