Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 2 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Wereldleiders van over de hele wereld wensen besmette Trump beterschap

Vanuit allerlei hoofdsteden wensen wereldleiders Donald Trump en zijn vrouw Melania een spoedig herstel toe. Vanochtend werd bekend dat de twee besmet zijn met het corona.

Melania schreef vanochtend op Twitter dat zij en haar man zich goed voelen. Voorlopig zitten ze in quarantaine, maar de president blijft wel gewoon zijn werk doen.

Wereldleiders via Twitter

Via Twitter stromen de beterschapswensen voor Donald en Melania binnen, zo ook van veel wereldleiders.

De Indiase premier Narendra Modi was een van de eerste wereldleiders die „zijn goede vriend” Trump en zijn vrouw „een snel herstel en een goede gezondheid” toewenste. Duitse bondskanselier Angela Merkel hoopt ook dat hun Amerikaanse collega snel herstelt, evenals de Franse regering.

De Britse premier Boris Johnson sprak via Twitter de hoop uit dat Trump en zijn vrouw snel herstellen. Zelf werd Johnson begin april ook positief getest op het virus. Johnson bleek er ernstig aan toe en belandde op de ic. Na ongeveer een week mocht hij weer naar huis.

Zijn Israëlische ambtgenoot Benjamin Netanyahu wenste Trump ook beterschap. Hij zei namens miljoenen Israëli’s te spreken.

De Poolse president Andrzej Duda had ook de beste wensen voor het koppel, evenals het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Beterschapswensen

Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad van regeringsleiders, hoopt dat het stel snel beter is. „COVID-19 is een ziekte waartegen we allemaal blijven strijden”, twitterde Michel voorafgaand aan de tweede dag van een EU-top in Brussel. „Elke dag, ongeacht waar we leven.”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan hoopt dat het tweetal de quarantaineperiode zonder problemen doorstaat. NAVO-topman Jens Stoltenberg stuurde Trump en zijn vrouw de beste wensen, eveneens via Twitter.

Telegram van Poetin

Vanuit Moskou kwamen ook beterschapswensen. President Vladimir Poetin stuurde een telegram naar Trump. „Ik ben ervan overtuigd dat uw vitaliteit, goede moed en optimisme u zullen helpen dit gevaarlijke virus het hoofd te bieden”, staat erin. Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov heeft volgens Russische media gezegd dat Poetin van plan is zich te laten vaccineren.

Lees ook: President Trump en Melania besmet met het coronavirus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wereldleiders van over de hele wereld wensen besmette Trump beterschap
Sluiten