Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 20 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Te veel onderbrekingen: microfoon in debat Biden-Trump uit als ander spreekt

Het eerste debat tussen de presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden verliep op zijn zachtst gezegd chaotisch. De twee vielen elkaar steeds in de rede. Daarom vonden de organisatoren van het volgende debat het nodig om de microfoon van de ene kandidaat op stil zetten als de ander aan het begin van een onderwerp aan het woord is. Zo willen ze ervoor zorgen dat een kandidaat twee minuten zonder interrupties kan spreken.

Tijdens het eerste debat op 29 september bleef vooral president Trump zijn tegenstander onderbreken. Vaak weigerde hij hem te laten uitpraten. Biden reageerde daarop door Trump een „clown” te noemen en te zeggen dat „hij zijn mond eens moest houden”. Mensen op social media hielden zich zeker niet stil over het debat, in Amerika en daarbuiten werd veel gereageerd.

Het eerste debat tussen de huidige vicepresident Mike Pence en de de keuze voor vicepresident van Joe Biden, Kamala Harris, verliep een stuk rustiger. Zij waren het wel meerdere keren oneens over corona.

https://twitter.com/CBSNews/status/1311164301172969472?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1311164301172969472%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_1&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fin-het-nieuws%2Fbuitenland%2F2020%2F09%2Feerste-verkiezingsdebat-vs-ongekend-hard-kan-je-eens-je-mond-houden%2F

https://twitter.com/TIME/status/1311173773056499712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1311173773056499712%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_1&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fin-het-nieuws%2Fbuitenland%2F2020%2F09%2Feerste-verkiezingsdebat-vs-ongekend-hard-kan-je-eens-je-mond-houden%2F

‘Trump vastberaden om in debat te gaan’

De microfoon van de ene kandidaat wordt op stil gezet tijdens de 2 minuten waarin de ander zijn openingsverhaal houdt aan het begin van de 15 minuten durende segmenten. Daarna staan beide microfoons weer aan, lieten de organisatoren weten.

„President Trump is vastberaden om met Joe Biden in debat te gaan ongedacht de last-minute veranderingen van de regels door de bevooroordeelde commissie in hun nieuwste poging om hun favoriete kandidaat voordeel te verschaffen”, reageerde Trumps campagnemanager Bill Stepien. De campagne van Biden kwam nog niet met een reactie.

Buitenlands beleid

Gisteren kwam het campagneteam van Trump al met een reactie. Ze zouden ontevreden zijn met de aangekondigde keuze van onderwerpen voor het debat van donderdag. Het zou volgens het kamp van Trump bijvoorbeeld meer over buitenlands beleid moeten gaan. „Zoals gewoonlijk maakt de president zich drukker over de regels van het debat dan over het helpen van een land in crisis”, zei Bidens woordvoerder TJ Ducklo.

Lees ook: Overtreed je de coronaregels? Dan krijg je nu (nog) sneller een boete

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.