Metro
Metro Buitenland 6 okt 2020 / 18:03 uur

Bloedbad door autobom in Syrië, 18 doden

In de Noord-Syrische stad Al-Bab zijn zeker achttien mensen omgekomen bij de ontploffing van een autobom. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zijn er vooral burgerslachtoffers gevallen.

De bom ontplofte op een drukbezochte plek in de door Turkije gecontroleerde stad. Naast de zeker achttien doden raakten ook zeker 75 mensen gewond. Een aantal van hen is er zeer ernstig aan toe, meldt het Observatorium. Verwacht wordt dat het dodenaantal nog zal stijgen.

Nog niet opgeëist

Op beelden op sociale media is veel rook en brand te zien. Ook zijn de straat en huizen waar de autobom afging beschadigd. Het incident zou hebben plaatsgevonden in de buurt van een moskee.

Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist, maar Al-Bab is vaker het doelwit geweest van aanvallen door terreurbeweging Islamistische Staat sinds het in 2017 onder Turks bevel staat. Turkije heeft na een aantal militaire aanvallen sinds 2016 de controle over verscheidene Syrische gebieden.

Al-Bab ligt 40 km ten westen van Aleppo, de op een na grootste stad in Syrië. Aleppo was tot maart vorig jaar in handen van jihadisten, maar zij werden door Koerdische strijdgroepen verdreven.

Lees ook: Jongeren: gratis anticonceptie en les over aangeven grenzen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bloedbad door autobom in Syrië, 18 doden
Sluiten