Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 17 okt 2020 / 07:31 uur

12 jaar geëist tegen echtpaar dat Nederlandse stagiaire ontvoerde

Het Openbaar Ministerie op Curaçao heeft vrijdag twaalf jaar gevangenisstraf geëist tegen een Curaçaos echtpaar. Het tweetal zou in augustus vorig jaar een toen 17-jarige Nederlandse stagiaire hebben ontvoerd, beroofd en aangerand. Vervolgens gooide het paar het meisje voor dood van de rotsen de zee in. De Nederlandse overleefde deze nacht ternauwernood door zich in het water onder een rots schuil te houden.

Het gaat om een Nederlandse stagiaire die speciaal voor de behandeling van de zaak terug is gekomen naar Curaçao. Tijdens een regiezitting in januari heeft ze haar kant van het verhaal in de rechtbank verteld. De twee verdachten, Shelomi P. (30) en Azanahil M. (34), zouden haar een lift hebben gegeven en daarna hebben gedwongen geld van haar rekening te pinnen. Ook hebben ze geweld tegen haar gebruikt. De stagiaire had het gevoel in een nachtmerrie te zijn beland.

Nadat het meisje midden in de nacht in de zee was gegooid, wist ze uiteindelijk zwemmend een strand te bereiken. Daar hielp een vrouw haar en bracht haar naar de politie. Via de beveiligingsbeelden bij de bankautomaten waar de stagiaire werd gedwongen te pinnen, zijn de daders uiteindelijk gepakt.

Ontvoering en mishandeling bewezen

Het echtpaar heeft in een regiezitting schuld bekend, maar vrijdag gaven ze aan dat het meisje drugs bij hen wilde kopen, maar geen cash geld bij zich had en daarom geld ging pinnen. Dat is volgens de man de reden dat hij samen met haar op beelden van een pinautomaat is te zien. Ze ontkennen haar te hebben ontvoerd, aangerand of van de rotsen te hebben gegooid. Volgens het OM zijn zowel de ontvoering als de mishandeling bewezen. Op 6 november doet de rechter uitspraak.

Lees ook: Héle korte trip: koning breekt vakantie af om ophef in de media

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
12 jaar geëist tegen echtpaar dat Nederlandse stagiaire ontvoerde
Sluiten