Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 4 sep 2020 / 07:31 uur

Joe Biden belt met Jacob Blake: ‘Ik ga vechten’

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft gebeld met Jacob Blake, de man die eind augustus in de stad Kenosha door een agent in zijn rug werd geschoten.

Biden zei gisteren tijdens een bijeenkomst in een kerk in Kenosha dat hij een kwartier met Blake had gesproken.

Na het schietincident braken dagenlange rellen uit in de stad in de noordelijke staat Wisconsin. Volgens zijn familie zal Blake vermoedelijk nooit meer kunnen lopen, maar Blake vertelde aan Biden dat hij „nooit zal opgeven”. Eerder op de dag ontmoette Biden de vader van Blake, twee zusters en zijn broer op het vliegveld van Milwaukee, ruim 60 kilometer van Kenosha.

Joe Biden wil raciale ongelijkheid aanpakken

In de kerk waar Biden sprak waren gemeenschapsleiders aanwezig voor een gesprek over de problemen waarmee de zwarte gemeenschap te kampen heeft. De voormalige vicepresident legde uit hoe zijn beleid gaat helpen om raciale ongelijkheid aan te pakken in het strafrecht, de economie, het onderwijs en de gezondheidszorg. Hier zie je zijn speech.

Er is een omslagpunt, ziet Biden

„Ik beloof je, of ik nu win of verlies. Ik ga vechten, ik ga vechten voor raciale gelijkheid, gelijkheid over de hele linie”, zei Biden. De Democraat zei dat hij voelt dat het land zich op een omslagpunt bevindt en klaar is om vooruitgang te boeken op het gebied van raciale gelijkheid.

Een foto van Joe Biden, zwaaiend na zijn bezoek
Joe Biden, zwaaiend naar publiek na een bezoek aan familieleden van Jacob Blake. Foto: Getty Images / Alex Wong

„We zijn eindelijk zover dat we de erfzonde in dit land gaan aanpakken – slavernij en al zijn overblijfselen,” zei Biden. „Ik kan je niet zeggen dat alles binnen vier jaar zal zijn opgelost. Maar ik kan je één ding vertellen, het wordt een stuk beter.”

Dinsdag was Bidens tegenstrever Trump nog in Kenosha. Hij ontmoette geen verwanten van Blake, maar zegde de staat Wisconsin 42 miljoen dollar toe om de veiligheid te vergroten en de politie te versterken.

Lees ook: Verlamde Jacob Blake intussen ‘met handboeien vast aan ziekenhuisbed’

Reageer op artikel:
Joe Biden belt met Jacob Blake: ‘Ik ga vechten’
Sluiten