Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 12 aug 2020

Zwaargewonden gevallen door treinongeluk in Schotland

Bij de ontsporing van een passagierstrein in Schotland woensdag op de route Aberdeen – Glasgow zijn zes mensen gewond geraakt. Ook zijn er drie doden gevallen, onder wie de machinist. Dat meldt de politie. De trein van ScotRail was onderweg naar Glasgow.

De trein van ScotRail ontspoorde ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van Aberdeen in de gemeente Stonehaven. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren is onduidelijk.

Aardverschuiving

Een mogelijke oorzaak van het treinongeluk is een aardverschuiving, die werd veroorzaakt door noodweer. De streek werd in de nacht van dinsdag op woensdag geteisterd door hevige regenval. Stonehaven is woensdag voor een deel ondergelopen door de regen.

Meerdere rijtuigen zouden zijn gekanteld. Reddingsploegen hadden volgens Britse media moeite de afgelegen plek van de ontsporing te bereiken.

Rookwolken op de plek van het ongeluk waren van grote afstand zichtbaar. Volgens ooggetuigen is de aandrijvingsmotor in brand gevlogen.

Hevige regenval

ScotRail is via de onderneming Abellio dochter van de Nederlandse Spoorwegen. NS-baas Roger van Boxtel noemde het in een tweet een afschuwelijk treinongeluk, mogelijk veroorzaakt door de aardverschuiving. De Britse en Schotse premiers, Boris Johnson en Nicola Sturgeon spraken beiden van een zeer ernstig ongeluk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zwaargewonden gevallen door treinongeluk in Schotland
Sluiten