Metro
Metro Buitenland 26 jul 2020 / 17:49 uur

Polen wil uit Europees verdrag dat geweld tegen vrouwen bestrijdt

De Poolse regering heeft laten weten volgende week stappen te zetten om zich terug te trekken uit het Verdrag van Istanboel. Dit verdrag is een mensenrechtenverdrag van de Raad van Europa dat geweld tegen vrouwen moet bestrijden.

De Poolse minister van Justitie, Zbigniew Ziobro, en zijn regering menen dat vrouwen al voldoende beschermd worden, zo meldt RTL Nieuws. Daarnaast ‘bevat het verdrag elementen van een ideologie die ze als schadelijk achten’.

Inperken lhbti-rechten

De PiS, de regeringspartij waar Ziobro bij hoort, vindt niet dat er aandacht besteed moet worden aan gendergerelateerde zaken op scholen. Daarnaast menen ze dat het verdrag in strijd is met de waarden van de katholieke kerk. Eén van de belangrijkste punten van de PiS was het inperken van lhbti-rechten.

Lees ook: Gearresteerde vrijwilliger bekent brandstichting in kathedraal Nantes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Polen wil uit Europees verdrag dat geweld tegen vrouwen bestrijdt
Sluiten