Metro
Metro Buitenland 16 jun 2020 / 14:20 uur

Ouders Maddie zeggen géén doodsbrief te hebben: ‘FALSE!’

Zo’n beetje alle media kopten vandaag dat de ouders van Madeleine McCann ‘the saddest letter‘ zouden hebben ontvangen. Maar zij zeggen nu dat dit niet waar is en hun hele leven weer verstoord wordt.

De ouders van de verdwenen peuter Madeleine McCann ontkennen dat ze een brief hebben gekregen van de Duitse justitie waarin wordt bevestigd dat hun kind niet meer in leven is. Britse media meldden dat vandaag en voerden daarbij de leider van het onderzoek in Duitsland inclusief quotes op.

In de brief werd volgens die berichten niet uitgelegd op basis waarvan die conclusie wordt getrokken. Openbaar aanklager Hans Christian Wolters in het Duitse Braunschweig bevestigde tegenover Duitse media dat er een brief was gestuurd,  maar ging niet in op de inhoud.

Verstoord

Kate en Gerry McCann hebben nu een krachtig geformuleerde verklaring afgelegd waarin staat dat de beweringen hun leven „opnieuw hebben verstoord. Het wijdverspreide nieuws dat we een brief van de Duitse autoriteiten hebben ontvangen waarin staat dat er bewijs of bewijs is dat Madeleine dood is, is FALSE. Zoals vele ongefundeerde verhalen in de media heeft dit tot onnodige ongerustheid bij vrienden en familie geleid en opnieuw ons leven verstoord. ”

De Duitse justitie maakte begin deze maand tot grote verrassing bekend dat zij een verdachte in de zaak McCann had opgepakt. Bij die gelegenheid meldde de Duitse justitie al dat ervan uit wordt gegaan dat het kind niet meer leeft.

De verdachte is de 43-jarige Duitser Christian Brückner. De zedendelinquent zou het meisje in 2007 hebben ontvoerd in Portugal, waar ze met haar ouders op vakantie was. De Duitser zou haar later hebben gedood. Brückner zit al in een Duitse gevangenis en zwijgt volgens zijn raadsman over de zaak McCann.

Wolters

„We houden natuurlijk echt rekening met het feit dat het heel moeilijk is voor het gezin als we hun vertellen dat we aannemen dat Madeleine dood is”, zei Wolters ietwat cryptisch in de Britse kranten. „Maar we kunnen niet zeggen waarom ze dood is. Het is belangrijker dat we succesvol zijn en dat we de boosdoener kunnen krijgen, in plaats van gewoon onze kaarten op tafel te leggen en hun te vertellen waarom we denken dat ze misschien dood is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders Maddie zeggen géén doodsbrief te hebben: ‘FALSE!’
Sluiten