Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 3 jun 2020 / 21:45 uur

Nieuwe verdachte in verdwijningszaak Madeleine McCann

Er is een nieuwe verdachte rond de verdwijning van Madeleine McCann, het Britse meisje dat in 2007 verdween uit een appartement in Portugal.

Het gaat om een Duitse man, die al voor een ander vergrijp in Duitsland in cel zit. De Britse en Duitse politie spreken woensdag van een „belangrijke ontwikkeling” in de zaak.

Een foto van Madeleine McCann in 2007
Madeleine McCann in 2007. Foto: EPA

Auto’s en telefoongegevens

De politie wil iedereen spreken die meer weet over de verdachte, van wie zijn identiteit nog niet bekendgemaakt is. De man zou iets te maken hebben met twee auto’s die mogelijk een verband hebben met de verdwijning. De voertuigen, een Jaguar en een Volkswagen, zijn in beslag genomen door de Duitse politie. Ook zou de verdachte op de avond van de verdwijning zijn gebeld door telefoons uit de buurt van Praia da Luz, het gebied waar de destijds 3-jarige McCann met haar familie verbleef.

Een foto van de ouders van Madeleine McCann
Kate and Gerry McCann, de ouders van Madeleine. Foto: AFP / Joe Giddens

„Misschien weet u iets of bent u op de hoogte van sommige dingen die hij heeft gedaan. Of misschien heeft hij u in vertrouwen verteld over de verdwijning van Madeleine”, zei een rechercheur. „Er zijn meer dan dertien jaren verstreken en uw loyaliteit kan zijn veranderd. Deze persoon zit in de gevangenis, dus het is tijd om naar voren te komen.” De Britse politie benadrukte niet te weten of het meisje nog in leven is of niet.

Ouders gaven zoektocht nooit op

Vooral de Britse pers besteedt nog altijd veel aandacht aan deze zaak, mede door de ouders van het meisje die hun zoektocht naar hun dochter nooit hebben opgegeven. Er werden al eerder verdachten aangehouden die vervolgens weer vrij werden gelaten. Vorig jaar mei werd er ook al gesproken van een nieuwe hoofdverdachte.

Het ging toen om de 48-jarige Martin Ney, die in de gevangenis zit om een levenslange straf uit te zitten voor de moord op drie jongens terwijl ze op vakantie waren met hun familie. Ook Ney is een Duitser, maar het is niet duidelijk of het weer om dezelfde verdachte gaat. De Duitse politie spreekt echter, zonder de naam bekendgemaakt te hebben, van een nieuwe verdachte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe verdachte in verdwijningszaak Madeleine McCann
Sluiten