Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 5 mei 2019 / 13:03 uur

Nieuwe hoofdverdachte in zaak Madeleine McCann

Een Duitse kindermoordenaar die ook wel de Gemaskerde Man wordt genoemd, is de nieuwste verdachte in de verdwijning van Madeleine McCann, meldt Metro UK. 

Het gaat om de 48-jarige Martin Ney, die in de gevangenis zit om een levenslange straf uit te zitten voor de moord op drie jongens terwijl ze op vakantie waren met hun familie. Ney, uit Hamburg, kreeg zijn bijnaam nadat hij zijn slachtoffers had aangevallen terwijl hij een masker of een bivakmuts op had. Bij Daily Mail en The Sun spreken ze van een man met een mondkapje.

Match met profiel

Er wordt gezegd dat de man matcht met het profiel en de compositietekening van een man die kort na de verdwijning van Madeleine op 3 mei 2007 in Portugal werd gezien met een kind in zijn armen. Volgens The Mirror werkte de man ten tijde van de verdwijning van Madeleine in Portugal, vanuit de evangelische kerk, aan een project voor daklozen.

Bronnen beweren dat rechercheurs die aan de zaak van Madeleine werken, nieuw bewijsmateriaal over Ney aan de verdwijning van het meisje koppelen.

Eén van de compositietekeningen van een man die gezien is rondom de verdwijning van Madeleine. / ANP

Pedofielennetwerk

Er is ook vrees geuit dat Ney deel zou uitmaken van een pedofielennetwerk in de Algarve rond de tijd dat Madeleine vermist werd. De Portugese politieagent Goncalo Amaral verklaart dat Ney in 2008 werd onderzocht als mogelijke verdachte in de zaak. Echter wordt gedacht dat hij werd uitgesloten van betrokkenheid door Berlijnse politiemedewerkers, die beweerden dat hij enkel geïnteresseerd zou zijn in jongens. Amaral gaf eerder op Australian TV aan dat de Britse politie slechts één onderzoekslijn bekeek en andere mogelijkheden rondom de verdwijning negeerde.

,,Detectives zijn nu bezig om het onderzoek af te ronden, met als hoofdverdachte een Duitse pedofiel die nu in de gevangenis zit." Ney werd in 2012 veroordeeld voor de moorden op drie jongens van 8, 9 en 13 jaar die hij in 1992, 1995 en 2001 gepleegd zou hebben. Hij werd ook ondervraagd in verband met de dood van een andere Duitse jongen, Renee Hasse, die in 1996 in Aljezur, Portugal werd gevonden, maar daarvoor is hij nooit veroordeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe hoofdverdachte in zaak Madeleine McCann
Sluiten