Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 15 jun 2020 / 17:34 uur

Kassa voor Trump: recordbedrag aan donaties op zijn verjaardag

Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump hebben op zijn verjaardag miljoenen dollars aan donaties overgemaakt voor zijn herverkiezingscampagne.

Het gaat om zo’n 14 miljoen dollar (ruim 12 miljoen euro). Dat zou het hoogste bedrag zijn dat de Trump-campagne ooit in een dag tijd heeft binnengeharkt via onlinedonaties.

Trump werd gisteren 74 jaar

Trump vierde zondag zijn 74e verjaardag. Ongeveer een miljoen mensen tekenden een digitale verjaardagskaart voor de president, die daarnaast het recordbedrag aan onlinedonaties kreeg geschonken. Zijn vorige record stond op ongeveer 10 miljoen dollar.

Amerikanen die de campagnekas van Trump willen spekken, kunnen op meerdere plekken terecht. Zo halen onder meer de Republikeinse Partij van de president en groepen als het Trump Make America Great Again Committee geld op. De gemiddelde online donatie bedraagt 46 dollar.

Op de foto een grijnzende Donald Trump
Donald Trump blies zondag 74 kaarsjes uit. Foto: AFP / Nicholas Kamm

Hoewel Trump achter staat in de peilingen, doet hij het financieel wel beter dan zijn Democratische rivaal Joe Biden. De president en zijn Republikeinse Partij zouden momenteel de beschikking hebben over zo’n 255 miljoen dollar, terwijl zo’n 100 miljoen dollar in de campagnekas van de oppositie zit.

Lees ook: Snapchat stopt met de promotie van Trump

Lees ook: Woedende Trump wil Twitter reguleren of zelfs opdoeken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kassa voor Trump: recordbedrag aan donaties op zijn verjaardag
Sluiten