Loren Snel
Loren Snel Buitenland 30 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Elon Musks SpaceX-raket succesvol gelanceerd

Elon Musks SpaceX-raket is zaterdag alsnog opgestegen vanaf de Amerikaanse ruimtebasis Cape Canaveral. Eerdere pogingen mislukten. Voor het eerst in de geschiedenis brengt een commercieel bedrijf mensen naar de ruimte.

De twee astronauten aan boord, Douglas Hurley en Bob Behnken, gaan naar het internationale ruimtestation ISS. Het is niet alleen de eerste Amerikaanse ruimtevlucht sinds 2011. Het is ook de eerste bemande ruimtevlucht die Amerika sinds 2011 heeft gelanceerd.

Eerste geslaagde Amerikaanse ruimtemissie sinds 2011

Tot nu toe waren alleen de Amerikaanse overheid, de Sovjet-Unie/Rusland en China erin geslaagd mensen naar de ruimte te brengen.

De lancering stond aanvankelijk gepland voor afgelopen woensdag, maar toen werd het opstijgen afgeblazen vanwege slecht weer. Afgelopen vrijdag vloog in Texas een vierde Starship in brand en werd verwoest. Het ging om een testlancering. De eerdere drie prototypes vlogen ook in brand, zo meldt Business Insider.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Elon Musks SpaceX-raket succesvol gelanceerd
Sluiten